Autohellas: Αύξηση 9,1% για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

Autohellas: Αύξηση 9,1% για τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών στο εννεάμηνο

Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 35,3% έναντι του περσινού εννεαμήνου και ανήλθαν στα 30,3 εκατ. ευρώ.

Αύξηση 9,1% παρουσίασε ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών της Autohellas Ανώνυμος Τουριστική & Εμπορική Εταιρεία, στο εννεάμηνο του 2015, ο οποίος ανήλθε στα 135,4 εκατ. ευρώ έναντι 124,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ειδικότερα, τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων ενισχύθηκαν κατά 35,3% έναντι του περσινού εννεαμήνου και ανήλθαν στα 30,3 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν στα 23 εκατ. ευρώ από 17,2 εκατ. ευρώ, την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, εμφανίζοντας αύξηση 33,8%. Η εταιρεία διαχειρίζεται πλέον 32,000 αυτοκίνητα σε οκτώ χώρες.

Στην Ελλάδα, ο κύκλος εργασιών της μητρικής εταιρείας παρουσίασε αύξηση 7,9%, η οποία προήλθε τόσο από τις βραχυχρόνιες όσο και μακροχρόνιες μισθώσεις. «Παρά τις αντίξοες συνθήκες των προηγούμενων μηνών με την επιβολή των capital controls και το ασταθές πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, η τουριστική ζήτηση παρέμεινε σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης, αλλά με μειωμένη τάση σε σχέση με το ρυθμό που είχε φανεί τους πρώτους μήνες του 2015. Παράλληλα, οι μακροχρόνιες μισθώσεις σε εταιρικούς πελάτες παρουσίασαν αύξηση, για πρώτη φορά, μετά από την έναρξη της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας. Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, στο εννεάμηνο 2015, προέβη, μόνο στην Ελλάδα, σε αγορά 5.350 καινούργιων αυτοκινήτων, αναβαθμίζοντας και ανανεώνοντας σημαντικά το στόλο της. Είναι σημαντικό ότι και οι πωλήσεις μεταχειρισμένων αυτοκινήτων παρουσίασαν αύξηση για 2η συνεχή χρονιά, καθώς έτσι ολοκληρώνεται ταχύτερα ο κύκλος της δραστηριότητας της εταιρείας και, ταυτόχρονα, της επιτρέπει να υποστηρίζει την ανάπτυξή της, περιορίζοντας τις μειωμένης αποδοτικότητας επανεξαγωγές που είχε αναγκαστεί να κάνει τα τελευταία χρόνια», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Συνεχίζοντας την πολιτική της εξωστρέφειας και της ανάπτυξης, η Autohellas ΑΤΕΕ, εντός του 2015, προχώρησε σε επέκταση των δραστηριοτήτων της και στις αγορές της Κροατίας και της Ουκρανίας, στις οποίες φυσικά η δραστηριότητα βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιo. Η εταιρεία δραστηριοποιείται πλέον σε επτά χώρες του εξωτερικού, Βουλγαρία, Ρουμανία, Κύπρος, Σερβία, Μαυροβούνιο, Κροατία και Ουκρανία. Στο πρώτο εννεάμηνο 2015, ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εταιρειών στο εξωτερικό διαμορφώθηκε στα 28,9 εκατ. ευρώ έναντι 25 εκατ. ευρώ, στο πρώτο εννεάμηνο 2014, παρουσιάζοντας αύξηση της τάξεως του 15,5% και αντιπροσωπεύει το 21,3% του συνολικού τζίρου του ομίλου. Οι θυγατρικές εταιρείες στο εξωτερικό συνεχίζουν να παρουσιάζουν κερδοφορία, καθώς και τάσεις ανάπτυξης, γεγονός που τους επέτρεψε να προβούν, επίσης, σε σημαντική επένδυση ανάπτυξης του στόλου τους, αγοράζοντας 1.600 καινούργια αυτοκίνητα.