Awards for Excellence 2018: Καλύτερη τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank

Awards for Excellence 2018: Καλύτερη τράπεζα της χρονιάς η Alpha Bank
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή η τράπεζα πέτυχε την καλύτερη επίδοση στην «Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων» του 2018 της ΕΚΤ.

Η Alpha Bank αναδείχθηκε «Καλύτερη Τράπεζα στην Ελλάδα» για το 2018, στο πλαίσιο των βραβείων «Awards for Excellence 2018» της διεθνούς οικονομικής εκδόσεως «Euromoney», σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο.

Το βραβείο απονέμεται ετησίως σε τράπεζες που διακρίνονται από τους ανταγωνιστές τους για τον δυναμισμό με τον οποίο δραστηριοποιούνται στις παγκόσμιες και τοπικές αγορές και επιλέγονται κατόπιν ενδελεχούς αναλύσεως των ποσοτικών και ποιοτικών τους μεγεθών.

Σύμφωνα με την Κριτική Επιτροπή, το βραβείο απενεμήθη στην Alpha Bank, καθώς πέτυχε την καλύτερη επίδοση μεταξύ των ελληνικών συστημικών τραπεζών στην «Άσκηση Προσομοιώσεως Ακραίων Καταστάσεων» του 2018 της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τραπέζης και επιπλέον σημείωσε για ένα ακόμη έτος, την υψηλότερη λειτουργική κερδοφορία στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.

Στην τελετή παρέστησαν και παρέλαβαν το βραβείο ο Steve O’ Neil, COO της Alpha Bank London Limited καθώς και ο Ευάγγελος Αχιλλέως, ανώτερος διευθυντής της Alpha Bank London Limited.