Μπακογιάννης: Ο κόσμος μας φτύνει κι εμείς λέμε ότι βρέχει

Μπακογιάννης: Ο κόσμος μας φτύνει κι εμείς λέμε ότι βρέχει

«Η διαδικασία για την εκλογή προέδρου της ΝΔ, έτσι οπως γίνεται, προκαλεί ντροπή στον μέσο Νεοδημοκράτη».

Με σκληρά λόγια αναφέρθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης στη διαδικασία εκλογής νέου αρχηγού στη ΝΔ στην εκπομπή Ακραίως, στον ΣΚΑΪ, με τον Τάκη Χατζή.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, δεν έχει «καμία ουσία και περιεχόμενο η…συζήτηση για την προεδρία της ΝΔ», ενώ πρόσθεσε: «Πρέπει να αποδεικνύεις στην πράξη ότι είσαι το νέο. Ο κόσμος θέλει να σπάσει την τηλεόραση γιατί θέλει να κάνεις πράξη όσα λες».

Για τη Νέα Δημοκρατία πρόσθεσε: «Πώς μπορεί να έχει εσωτερική δημοκρατία όταν δεν έχει θητεία ο πρόεδρός του, όταν υποψήφιοι βουλευτές διορίζονται από τα κεντρικά, από τη Συγγρού; Θα μπορούσαν να στήνουν κάλπες. Θητεία δεν έχει ο Πάππας και ο πρόεδρος της ΝΔ. Είναι μία διαδικασία που κάνει τον μέσο Νεοδημοκράτη να αισθάνεται ντροπή. Ο κόσμος μας φτύνει κι εμείς λέμε ότι βρέχει» είπε για τις διαδικασίες εκλογής προέδρου. Η εσωκομματική Δημοκρατία πρέπει να κατοχυρώνεται από το Σύνταγμα. Δεν έχει νόημα το εμπόριο μίσους στη χώρα. Πρέπει να μάθουμε όλοι να συνυπάρχουμε».

Για την απόφασή του να μείνει στην περιφέρεια: «Δεν θα μπορούσα να βάλω στη Νέα Δημοκρατία. Δε μπορείς να φύγεις ένα χρόνο μετά που σε ψήφισαν 160.000 άνθρωποι. Είμαι ερωτευμένος με την τοπική αυτοδιοίκηση» είπε ο Κώστας Μπακογιάννης
Ο κ. Μπακογιάννης πρόσθεσε: «Έχω τέσσερα χρόνια μπροστά μου με το κεφάλι ψηλά, να μπορώ να κοιτάξω τους ανθρώπους στα μάτια».

Ο κ. Μπακογιάννης εκτίμησε πως «υπάρχει ένας χώρος του ευρύτερου κέντρου που είναι ορφανός. Θα έπρεπε να είχε προηγηθεί συνέδριο και συνδιασκέψεις και θα έπρεπε να είχε γίνει διάλογος για τη ΝΔ. Η ΝΔ έκανε πολλά λάθη αλλά και πολλά σωστά”, ενώ πρότεινε να περάσει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ο ΕΝΦΙΑ και συμπλήρωσε πως “έπρεπε να περάσουν τα σχολεία στους Δήμους. Θα πρέπει να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα».