Μπαράζ παροχολογίας από τον Tσίπρα με φόντο τη μεσαία τάξη

Μπαράζ παροχολογίας από τον Tσίπρα με φόντο τη μεσαία τάξη
Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (Κ), μιλάει ενώ παρακολουθούν η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου (Α), και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος (Δ), σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο αίθριο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, για την παρουσίαση του Προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την επόμενη τετραετία, την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019.ΑΠΕ ΜΠΕ/ΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Ειδική παραγγελία» για τη μεσαία τάξη πολλά μέτρα που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός.

Την τελική προσπάθεια για περιορισμό της διαφοράς από τη Ν.Δ. ξεκίνησε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον Αλέξη Τσίπρα να ανακοινώνει το πρόγραμμα του κόμματος ενόψει των εθνικών εκλογών.

Στην παρουσίαση το στοιχείο που κυριάρχησε είναι ότι πλέον μια ομάδα αναλαμβάνει το ρόλο να οδηγήσει την παράταξη στις εκλογές. Αυτή η προεκλογική εκστρατεία δεν θα είναι «one man show» όπως ήταν η εκστρατεία των ευρωεκλογών και για λόγους που συνδέονται και με την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι στο ίδιο «κάδρο» με τον πρωθυπουργό χθες ήταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, αλλά και οι Τζανακόπουλος, Αχτσιόγλου, Χαρίτσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ άλλαξε το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα από «με την Ελλάδα των πολλών» σε «τώρα αποφασίζουμε για τη ζωή μας» και στη χθεσινή -πέρα των δυόμιση ωρών- εκδήλωση Τσίπρας και υπουργοί υποσχέθηκαν κυριολεκτικά στους πάντες τα πάντα, με εμφανή την έμφαση στην προσέγγιση των μεσαίων εισοδημάτων.

Ο κ. Τσίπρας επιχειρεί ακόμα να μιλήσει σε εκείνους που του γύρισαν την πλάτη στις πρόσφατες εκλογές, δηλαδή στα μεσαία στρώματα, που είδαν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται δραματικά και τη ζωή τους να επιδεινώνεται σε πολλούς άλλους τομείς (ασφάλεια, υγεία, παιδεία κλπ).

Προανήγγειλε νέες φορολογικές ελαφρύνσεις, περαιτέρω αυξήσεις σε μισθούς και επιδόματα, νέες προσλήψεις στο δημόσιο, νέους διορισμούς.

«Ειδική παραγγελία» για την μεσαία τάξη είναι μέτρα όπως η μείωση της προκαταβολής φόρου από το 100% στο 50% και η μείωση του φορολογικού συντελεστή από το 22% στο 20% που ανακοινώθηκαν χθες.

Εκτός από τα δύο νέα φορολογικά μέτρα, ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε ως μέρος του φορολογικού πακέτου και τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στις 7 Μαΐου από το Ζάππειο.

Συγκεκριμένα επανέλαβε:

Την κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα έως 20.000 και την μείωση των συντελεστών για τα υψηλότερα εισοδήματα.

Την δεύτερη δόση μείωσης του ΕΝΦΙΑ που θα διαμορφωθεί στο 30% μεσοσταθμικά και 50% για τις χαμηλές και μεσαίες περιουσίες για το 2020.

Αν η μεσαία τάξη βρίσκεται στα εισοδήματα από τα 25.000 έως και τα 40.000 ευρώ όπως την προσδιόρισε ο ίδιος υπουργός οικονομικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας προς ημερών στο OPEN, το φορολογικό πακέτο που ανακοίνωσε χθες, φέρνει ελαφρύνεις 2.126 έως και 4.806 ευρώ.