BBG: H Binance μπορεί να πληρώσει πρόστιμο 4 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ

BBG: H Binance μπορεί να πληρώσει πρόστιμο 4 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ
Binance logo displayed on a phone screen and representation of cryptocurrencies are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on June 28, 2021 (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Ως συμβιβασμό σχετικά με κατηγορίες για αρκετές εγκληματικές παραβιάσεις.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, μπορεί να πληρώσει έως και 4 δισ. δολάρια στο υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ως συμβιβασμό σχετικά με κατηγορίες για αρκετές εγκληματικές παραβιάσεις, μετέδωσε το Bloomberg.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι συζητήσεις μεταξύ του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης και της εταιρείας  αφήνουν επίσης ανοιχτό το ενδεχόμενο ο ιδρυτής της Binance, Τσανπένγκ Ζάο, να αντιμετωπίσει επίσης ποινικές κατηγορίες στις ΗΠΑ.

Η Binance τελεί υπό μακρά έρευνα από τις αμερικανικές αρχές για ξέπλυμα χρήματος, τραπεζική απάτη και παραβίαση των αμερικανικών νόμων περί κυρώσεων και οι συνομιλίες φέρονται να ολοκληρώνονται τις επόμενες εβδομάδες.

Εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου αρνήθηκε να σχολιάσει στο coindesk.com, ενώ η Binance δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Binance και ο Ζάο έχουν αντιμετωπίσει έρευνες και κατηγορίες σε πολλαπλά μέτωπα στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των ερευνών από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) και την Επιτροπή Εμπορευματικών Συμβολαίων Συναλλαγών (CFTC) της χώρας.

Εάν η εταιρεία συμφωνήσει να της επιβληθεί πρόστιμο από τις ΗΠΑ ύψους άνω των 4 δισ. δολαρίων, αυτό θα αποτελούσε έναν από τους μεγαλύτερους διακανονισμούς στην ιστορία των κρυπτονομισμάτων, αλλά δεν είναι βέβαιο ποιοι άλλοι όροι ή επιχειρηματικές απαιτήσεις μπορεί να συνοδεύουν αυτή την ποινή, σύμφωνα με το Bloomberg.

Σε περίπτωση που οι αμερικανικές αρχές κατηγορήσουν τον Ζάο, κάτοικο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, για εγκλήματα, θα πρέπει να εκδοθεί από χώρα με συνθήκη έκδοσης των ΗΠΑ ή να πατήσει το πόδι του σε αμερικανικό έδαφος προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες αυτές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: