Το Μπέβερλι Χιλς βγάζει τη «μπούρκα» από τα ξενοδοχεία

Το Μπέβερλι Χιλς βγάζει τη «μπούρκα» από τα ξενοδοχεία

Πολλές προσωπικότητες όπως ο επικεφαλής της Virgin Ρίτσαρντ Μπράνσον ή η τηλεοπτική σταρ Έλεν ΝτεΤζενέρις έχουν καλέσει σε μποϊκοτάζ αυτής της ξενοδοχειακής αλυσίδας.

Το δημοτικό συμβούλιο του Μπέβερλι Χιλς υιοθέτησε ομόφωνα απόφαση που καταδικάζει τη θέσπιση του ισλαμικού νόμου (σαρία) στο Μπρουνέι και καλεί το πάμπλουτο αυτό σουλτανάτο της Ασίας να πωλήσει το ξενοδοχείο και τις άλλες ιδιοκτησίες που διαθέτει στην πόλη.

Η απόφαση αυτή, η οποία ψηφίσθηκε την Τρίτη, επικρίνει την υιοθέτηση μιας σειράς νόμων που επιβάλλουν πολύ αυστηρές τιμωρίες από το Μπρουνέι , μεταξύ των οποίων το δια λιθοβολισμού θάνατο για ομοφυλοφιλία ή για μοιχεία, όπως υπογραμμίζει το δημοτικό συμβούλιο σε ανακοίνωσή του που εστάλη στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Οι νόμοι αυτοί δημιουργούν σοκ, είναι απάνθρωποι και πρέπει να προκαλέσουν ισχυρή εκδήλωση της υποστήριξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των κατοίκων του Μπρουνέι», σχολίασε η Λίλι Μπος, η δήμαρχος του Μπέβερλι Χιλς. Στην απόφασή του, το δημοτικό συμβουλιο του Μπέβερλι Χιλς καλεί το Μπρουνέι «να πωλήσει το ξενοδοχείο και τις άλλες ιδιοκτησίες που διαθέτει» στο Μπέβερλι Χιλς.

Η απόφαση θα διαβιβασθεί στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, διευκρινίζεται στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου.

Στη διάρκεια παρέμβασής του το βράδυ της Τρίτης ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου, ο επικεφαλής της αλυσίδας Dorchester Collection, η οποία ανήκει στην Υπηρεσία Επενδύσεων του Μπρουνέι, ένα κρατικό ταμείο που ελέγχεται από το υπουργείο Οικονομικών και διαθέτει πολλά πολυτελή ξενοδοχεία ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων το Beverly Hills Hotel, προειδοποίησε εναντίον αποφάσεων που θα μπορούσαν, όπως είπε, να πλήξουν τους εργαζομένους του ομίλου.

«Οι δράσεις που αναλαμβάνετε πρέπει να μελετηθούν σοβαρά επειδή θα επηρεάσουν τη ζωή όλων αυτών των ανθρώπων», δήλωσε.

Ο ισχυρός σουλτάνος Χασάναλ Μπολκιάχ, ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο, ανακοίνωσε πως στο Μπρουνέι θα αρχίσει σταδιακά να εφαρμόζεται ο ισλαμικός νόμος. Η αρχική φάση της εφαρμογής της σαρία προβλέπει πρόστιμα ή ποινές φυλάκισης για μικροαδικήματα όπως συμπεριφορές που χαρακτηρίζονται αναξιοπρεπείς, όταν κάποιος δεν προσεύχεται την Παρασκευή ή μια γυναίκα μένει έγκυος εκτός γάμου. Οι αυστηρότερες ποινές θα αρχίσουν να ισχύουν από τα τέλη του 2015 και προβλέπουν μεταξύ άλλων την ποινή του λιθοβολισμού για σοδομισμό και μοιχεία.

Το σουλτανάτο, μέσω της αλυσίδας Dorchester Collection, είναι ιδιοκτήτης πολυάριθμων ξενοδοχείων, μεταξύ των οποίων τα Beverly Hills Hotel, Bel-Air Hotel, που βρίσκεται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων στο Λος Άντζελες, το Meurice και το Plaza Athenee στο Παρίσι, το Richemond στη Γενεύη ή το Hotel Eden στη Ρώμη.

Διαβάστε ακόμα:

«ELEVEN»: Το ντοκιμαντέρ που βγάζει «κόκκινη κάρτα» στον ρατσισμό

Οι καλύτερες χώρες για να είσαι μητέρα