Μπιλ Γκέιτς: Aπαντάει για πρώτη φορά σε όσους τον συνδέουν με την πανδημία

Μπιλ Γκέιτς: Aπαντάει για πρώτη φορά σε όσους τον συνδέουν με την πανδημία
(FILES) In this file photo taken on October 9, 2019 US Microsoft founder, Co-Chairman of the Bill & Melinda Gates Foundation, Bill Gates, takes part in a conference call in Lyon, central eastern France, during the funding conference of Global Fund to Fight AIDS, Tuberculosis and Malaria. - Billionaire philanthropist Bill Gates on July 23 pushed back against some of the conspiracy theories spreading online accusing him of creating the coronavirus outbreak. (Photo by JEFF PACHOUD / AFP) Photo: AFP

Απάντηση για πρώτη φορά  σε όσους τον συνδέουν με θεωρίες συνωμοσίας για τον Covid-19 έδωσε ο ιδρυτής της Microsoft.   Η εταιρεία Zignal Labs αναφέρει χαρακτηριστικά πως τα κορυφαία 10 βίντεο συνωμοσίας για τον κορωνοϊό και τον Μπιλ Γκέιτς έχουν τουλάχιστον 5 εκατ. views.

«Οι άνθρωποι ψάχνουν για πολύ απλές εξηγήσεις, ποιος είναι ο κακός εδώ. Και σε μεγάλο βαθμό αυτό συνδέεται με την πολιτική, περισσότερο στις ΗΠΑ από άλλα μέρη. Φυσικά τα εμβόλια δεν ήταν δημοφιλή και πριν όλο αυτό ξεκινήσει», ανέφερε ο Μπιλ Γκέιτς.

«Ανθρωποι σαν και εμένα ή τον δρ. Φάουτσι γίνονται συχνά ο στόχος. Το έξυπνο πράγμα που κάνουν (οι συνωμοσιολόγοι) είναι ότι μεταστρέφουν την ιστορία. Το ίδρυμα μας έχει δώσει περισσότερα χρήματα από οποιονδήποτε άλλον οργανισμό αγοράζοντας εμβόλια (υπό κλινική δοκιμή) για να σώσουμε ζωές. Το αντιστρέφουν και λένε ότι κερδίζουμε χρήματα και προσπαθούμε να σκοτώσουμε ανθρώπους με τα εμβόλια, ότι προσπαθώ να εφεύρω κάτι. Είναι αλήθεια, σχετιζόμαστε με τα εμβόλια αλλά αναστρέφουν την σύνδεση μας με αυτά», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αναρτήσεις, σχολίασε ότι τα νούμερα του κάνουν απίστευτη εντύπωση. «Και δεν είναι μόνο οι άνθρωποι που θα περίμενε κανείς» πια διαδίδουν τέτοιες θεωρίες, επισήμανε.