Μπιλ Γκέιτς: Οι θάνατοι από κορωνοϊό θα πέσουν κάτω από εκείνους της γρίπης έως τα μέσα του 2022

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Μπιλ Γκέιτς σημείωσε πως οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά της Covid-19 θα μετατοπιστούν το επόμενο έτος, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται.

Ο Μπιλ Γκέιτς εξέφρασε την άποψη πως τα ποσοστά μόλυνσης και οι θάνατοι από Covid-19, μπορεί να πέσουν κάτω από τα επίπεδα της εποχικής γρίπης μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, υπό την αίρεση -όπως είπε- ότι δεν θα εμφανιστούν στο μεταξύ νέες επικίνδυνες μεταλλάξεις.

Μεταξύ της φυσικής ανοσίας, της ανοσίας από τα εμβόλια και των αναδυόμενων θεραπειών μέσω χαπιών, «το ποσοστό θνησιμότητας και το ποσοστό μολύνσεων θα πρέπει να μειωθει πολύ», δήλωσε την Πέμπτη ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Corp. στο Bloomberg New Economy Forum στη Σιγκαπούρη.

Παράλληλα, ο Γκέιτς σημείωσε πως οι περιορισμοί στον εμβολιασμό του κόσμου κατά της Covid-19 θα μετατοπιστούν το επόμενο έτος, καθώς τα ζητήματα εφοδιασμού επιλύονται. Την ίδια ώρα, εγείρονται ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο διανομής και την υλικοτεχνική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο δεν είναι σαφές, σε πολλές χώρες, ποιο θα είναι το επίπεδο ζήτησης, ειδικά σε μέρη όπως η υποσαχάρια Αφρική.

Τέλος, ο Γκέιτς ανέφερε ότι ο κόσμος πρέπει να εργαστεί για την εξάλειψη της γρίπης, προκειμένου να μειωθούν οι απειλές από μελλοντικές πανδημίες.