Bild: Έρχεται πακέτο 30 δισ. για την Ελλάδα

Bild: Έρχεται πακέτο 30 δισ. για την Ελλάδα

Με τον τίτλο «Η κυβέρνηση ετοιμάζει το τρίτο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα» κυκλοφορεί σήμερα άρθρο της εφημερίδας «Bild». 

«Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συζητούν και πάλι σήμερα στις Βρυξέλλες στις 15:00 (τοπική ώρα) για την πιθανή ημερομηνία αποδέσμευσης οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με την εθνική χρεοκοπία», γράφει σημερινό της δημοσίευμα η γερμανική εφημερίδα «Bild» και προσθέτει:

«Πρόκειται για ένα σύνολο 7,2 δισεκατομμυρίων. Τα κεφάλαια από το δεύτερο πακέτο διάσωσης στην πραγματικότητα έχουν ήδη εγκριθεί, αλλά δεν έχουν ακόμη καταβληθεί επειδή δεν πληρούνται ακόμη οι απαραίτητες προϋποθέσεις: δεν υπάρχει συμφωνία για πακέτο μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με την εφημερίδα, συζητείται έντονα το ενδεχόμενο παροχής πρόσθετης οικονομικής βοήθειας στην Ελλάδα: «Είναι γεγονός πως στο μεταξύ στις τάξεις των χριστιανοδημοκρατών σοσιαλδημοκρατών συζητείται ανοιχτά μια επέκταση της βοήθειας προς την Αθήνα. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για 30 δισεκατομμύρια ευρώ ή και περισσότερα, τα οποία θα χρειαστεί η Αθήνα το καλοκαίρι, προκειμένου να αποφύγει τη χρεοκοπία» , αναφέρεται στο δημοσίευμα, στο οποίο φιλοξενούνται δηλώσεις του χριστιανοδημοκράτη Norbert Brackmann:

«Φυσικά και εξετάζουμε όλες τις εναλλακτικές για την Ελλάδα. Σε αυτές συγκαταλέγεται τόσο ένα Grexit όσο και ένα τρίτο πακέτο βοήθειας» και προστίθεται: « Προϋπόθεση για ένα τρίτο πακέτο είναι η Αθήνα να παρουσιάσει ένα ικανοποιητικό πακέτο μεταρρυθμίσεων. Στη συνέχεια, και έπειτα από την εκταμίευση της τελευταίας δόσης των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ του δεύτερου πακέτου διάσωσης, ένα τρίτο πακέτο θα μπορούσε να κλείσει σε σύντομο χρονικό διάστημα» .