Bild κατά Χαϊκάλη: Ο δεξιός λαϊκιστής που συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ

Bild κατά Χαϊκάλη: Ο δεξιός λαϊκιστής που συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΝΕΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΩΝ ΧΑΪΚΑΛΗΣ Π.

Η κριτική κατά του νέου υφυπουργού για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων στα διεθνή ΜΜΕ.

Αναφορά στον Παύλο Χαϊκάλη κάνει η γερμανική εφημερίδα Bild, τον οποίο αποκαλεί ως τον «επόμενο υπουργό – σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα».

Στην…ιστοσελίδα της Bild, μπορεί κανείς να δει ως πρώτο θέμα το παρακάτω:

«Ο επόμενος υπουργός-σκάνδαλο στην κυβέρνηση Τσίπρα. Ο δεξιός λαϊκιστής Παύλος Χαϊκάλης συγκρίνει την Μέρκελ με τον Χίτλερ».

Ο ηθοποιός και βουλευτής, έλαβε τη θέση του υφυπουργού, αρμοδίου για θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, στο υπουργείο Εργασίας μετά από απόφαση Αλέξη Τσίπρα.

Το πρωί του Σαββάτου βρέθηκε στο προεδρικό Μέγαρο για να λάβει μέρος στην ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης και έκανε τις πρώτες του δηλώσεις σαν υφυπουργός στις τηλεοπτικές κάμερες.

«Είναι μια πολύ μεγάλη ευθύνη αυτή που αναλαμβάνω. Έχω μεγάλη επίγνωση το τι αναλαμβάνω, είναι μια καυτή πατάτα που πρέπει να την πάρω με πολλή αγάπη και αν μπορώ να την δροσίσω», δήλωσε ο Παύλος Χαϊκάλης.

«Έχω μάθει από πίεση, ξέρω τι σημαίνει ανεργία, έχω 35 χρόνια ένσημα, έχω πεινάσει, ξέρω τι θα πει να βασίζονται πάνω σου 10 εκατ. άνθρωποι για τις συντάξεις και την ασφάλιση», πρόσθεσε, ενώ μετά από ερώτηση σχετικά με το αν γνώριζε για τη νέα του θέση πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, απάντησε πως ξαφνιάστηκε με την ανάθεση της θέσης.

Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., Πάνο Καμμένο «για την εμπιστοσύνη που έδειξαν» στο πρόσωπο του.

Τέλος, απάντησε μετά από σχετική ερώτηση πως αντιλαμβάνεται τα σχόλια του κόσμου και τις αντιδράσεις για τη νέα του θέση.

«Δέχομαι όλες τις κατηγορίες και ξέρω τι σημαίνει να ελπίζουν πάνω σου για το θέμα των συντάξεων και της πρόνοιας. Ακόμα και σε αυτούς που κοροϊδεύουν και γελάνε αυτή τη στιγμή, έχω να απαντήσω πως ακόμα κι όταν τους έκανα μέσα από τη δουλειά μου να γελάνε, κάτι στο τέλος καλό τους έμεινε. Αυτό θα προσπαθήσω να κάνω ακόμα και τώρα. Καταλαβαίνω τις αντιδράσεις, είναι θέμα εμπιστοσύνης. Πρέπει να αποδείξω πως κάποια θέματα μπορώ να τα διαχειριστώ».