Η μπύρα που έρχεται από τα Voreia

Η μπύρα που έρχεται από τα Voreia

Η πρώτη μικροζυθοποιία στη Βόρειο Ελλάδα έκανε την εμφάνισή της στις Σέρρες, με σύνθημα «πάμε για μπύρα Voreia».

«Πάμε για μπύρα Voreia», είναι το σύνθημα της πρώτης μικροζυθοποιίας στη Βόρειο Ελλάδα, η οποία φιλοδοξεί να λανσάρει τη δική της μπύρα στην αγορά. Πλέον οι Σερρέοι δεν θα είναι περήφανοι μόνο για την μπουγάτσα και τον ακανέ τους, αλλά θα έχουν να μιλούν και για τη δική τους μπύρα. Στον κλάδο της ζυθοποιίας, όπου η πίτα είναι μοιρασμένη άνισα και η σύγκριση με τις πολυεθνικές μάταιη, η είδηση της δημιουργίας μιας νέας μικροζυθοποιίας αλλάζει τα δεδομένα και εκπλήσσει θετικά τους φανατικούς οπαδούς του χαμηλού σε περιεκτικότητα αλκοολούχου ποτού.

Οι κάτοικοι των Σερρών θεωρούν πως ήταν κάτι που έλειπε από την περιοχή και πως η υλοποίηση του ζυθοποιείου ήταν θέμα χρόνου. Όταν ο επιχειρηματίας Γιάννης Μαρμαρέλης σχεδίαζε μαζί με τους συνεργάτες του τη μπύρα VOREIA, σε δυο νέες μοναδικές συνταγές ήθελε να προσφέρει μια νέα γευστική μπύρα που θα έχει άρωμα και χαρακτήρα τοπικό. Επιλέγοντας τις καλύτερες ποιοτικά βύνες και ποικιλίες λυκίσκου από όλο τον κόσμο, επενδύοντας στην τεχνογνωσία και σε έναν υπερσύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, η μικροζυθοποιεία SIRIS ήρθε για να προσφέρει νέες προτάσεις στον Ελληνικό γαστρονομικό χάρτη με μια πρωτότυπη pilsner και μια νέα I.P.A.

Έχοντας ως οδηγό την αγάπη για τη γαστρονομία, την οικογενειακή παράδοση στη δημιουργία γεύσεων και προϊόντων και ατέλειωτες ώρες δοκιμών, προχώρησαν στη δημιουργία ενός νέου μικροζυθοποιείου με έδρα τις Σέρρες και με αναφορά σε όλη τη βόρεια Ελλάδα. Ήθελαν να προσφέρουν νέες διαφοροποιημένες συνταγές απαστερίωτης, μικροφιλτραρισμένης μπύρας υψηλής ποιότητας και πλούσιας γευστικής αξίας.

Tα εγκαίνια της Μικροζυθοποΐας Siris Microbrewery πραγματοποιήθηκαν στις 30 Μαΐου στις εγκαταστάσεις του Ζυθοποιείου στο 8ο χλμ. της εθνικής οδού Σερρών Δράμας παρουσία του δημάρχου Σερρών Πέτρου Αγγελίδη και του προέδρου του Επιμελητηρίου Χρήστου Μέγκλα. Όπως τονίστηκε στην εκδήλωση η εταιρεία έχει σήμερα αντιπροσώπους σε όλη την Ελλάδα και αυτή τη στιγμή η διοίκησή της δίνει έμφαση στο κτίσιμο του brand. Λαμβάνοντας δε θετικά μηνύματα τόσο από προμηθευτές όσο και από το καταναλωτικό κοινό έχουν ήδη προχωρήσει σε αύξηση της παραγωγικής ικανότητας, με μια νέα επένδυση να βρίσκεται «προ των πυλών».

Η «Voreia Pilsner» χαρακτηρίζεται ως μια κλασική αλλά και σύγχρονη Pils με 5% ABV, πλούσια και διακριτική, η οποία αναδεικνύει απλόχερα τις γεύσεις, τα αρώματα και τη δροσιά του βορρά, ενώ υπόσχεται να μας ξαφνιάσει ευχάριστα! Όσο για την «Voreia IPA», αυτή είναι μια δυνατή IPA με 7% ABV, με γενναίες δόσεις αμερικάνικου λυκίσκου, κεχριμπαρένιο χρώμα, έντονα αρώματα εσπεριδοειδών και πεύκου, με μεγάλη διάρκεια επίγευσης.

Οι μη παστεριωμένες-φιλτραρισμένες μπύρες ξεκίνησαν ήδη το ταξίδι τους από τις Σέρρες και τη Θεσσαλονίκη, ενώ σιγά-σιγά αναμένονται και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Διατίθενται σε φιάλες των 330ml.

Διαβάστε ακόμη: 

Septem: Επτά μπύρες για κάθε ημέρα της εβδομάδας

Η Νήσος της δημιουργίας

Αθηναϊκή Ζυθοποιία: Επενδύσεις 58 εκατ. ευρώ στην επόμενη τριετία