Bitcoin: Ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο

Bitcoin: Ξεπέρασε τα 20.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο
pexels Photo: pixabay.com

Τα 20.000 δολάρια ξεπέρασε το Σάββατο η τιμή του Βitcoin για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022. Η τιμή του μεγαλύτερου κρυπτονομίσματος με όρους κεφαλαιοποίησης έχει επιδοθεί σε υψηλές πτήσεις, καθώς με τα κέρδη πλέον του 10,5% που καταγράφει έχει αναρριχηθεί στα 20.877 δολάρια.

Σήμερα κινείται στα επίπεδα των 20.625 δολαρίων, σημειώνοντας μικρή πτώση.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, ολόκληρη η αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες σημειώνει άνοδο περί του 8,7%, με αποτέλεσμα η συνολική της κεφαλαιοποίηση να έχει εκτιμάται ότι πλησιάζει το 1 τρισ. δολάρια και συγκεκριμένα τα 982,81 δισ. δολάρια.

Η εβδομάδα που πέρασε ήταν ιδιαίτερα αποδοτική για το σύνολο της αγοράς καθώς η πλειονότητα των κρυπτονομισμάτων κατέγραψε κέρδη και σε κάποιες περιπτώσεις ισχυρά.

Τα κέρδη ήρθαν εν μέσω μιας έκθεσης για τις τιμές καταναλωτή την περασμένη εβδομάδα που έδειξε ότι ο πληθωρισμός μειώθηκε τον Ιανουάριο από τα επίπεδα του Δεκεμβρίου.

Οι ανοδικές κινήσεις έχουν αιφνιδιάσει όσους σόρταραν τα κρυπτονομίσματα, με τις ρευστοποιήσεις θέσεων short να ξεπερνούν τα 100 εκατ. δολάρια σε πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass. Το σύνολο του Σαββάτου ήταν το υψηλότερο, ξεπερνώντας τα 296 εκατ. δολάρια.

Περισσότερα νέα για τα κρυπτονομίσματα στο Fortune Greece

Τι ξεχωρίζει τα κρυπτονομίσματα από τις χρηματοπιστωτικές φούσκες του παρελθόντος – Ιστορικός απαντά

“Εκτοξεύθηκαν” στα 20,1 δισ. δολάρια οι παράνομες συναλλαγές με κρυπτονομίσματα το 2022