Bloomberg: «Στον αέρα» οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα

Bloomberg: «Στον αέρα» οι ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ απειλεί να βάλει φρένο στις ιδιωτικοποιήσεις».

«Η Ελλάδα πλησιάζει την υπόλοιπη Ευρώπη σε υποδομές όπως τα τρένα και οι υψηλής ταχύτητας σιδηρόδρομοι με τη βοήθεια των αναπτυξιακών ταμείων της Ευρώπης. Το έργο αποτελεί τμήμα ενός μακρόχρονου σχεδίου που στόχο έχει να καταστήσει την Ελλάδα μια μεγάλη εμπορική πύλη για εμπορεύματα που φθάνουν στην ανατολική Μεσόγειο με πλοία από την Ασία- μια φιλοδοξία που έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον επίδοξων επενδυτών μεταφορικών μέσων,στους οποίους συγκαταλέγονται η Ρωσία και η Κίνα», σημειώνει σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg το οποίο παράλληλα προσθέτει:

«Αυτή η στρατηγική μπορεί να πέσει θύμα της ιδεολογικής διάσπασης στο εσωτερικό της νέας κυβέρνησης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, καθώς ωθεί στο να περιοριστούν οι όροι ανοίγματος της αγοράς οι οποίοι συνδέονται με το πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, ύψους 240 δισεκατομμυρίων ευρώ».

Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για τη μέχρι στιγμής πορεία των ιδιωτικοποιήσεων στη χώρα μας και για το μέλλον αυτών υπό την παρούσα κυβέρνηση. Το άρθρο υπογραμμίζει πως περουσιακά στοιχεία όπως η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης είναι μεταξύ όσων βρίσκονται «στον αέρα», καθώς η ιδιωτικοποίησή τους επανεξετάζεται. Παράλληλα, παρατίθενται δηλώσεις του αρμόδιου Έλληνα Υπουργού Οικονομίας, Γ. Σταθάκη, σχετικά με το ζήτημα των ιδιωτικοποιήσεων: «Η Ελλάδα δεν είναι δογματική σε ότι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις και θα τις εξετάσει κατά περίπτωση».