bluegr Hotels & Resorts: Πολυτέλεια, αριστεία και βιωσιμότητα στη φιλοξενία

bluegr Hotels & Resorts: Πολυτέλεια, αριστεία και βιωσιμότητα στη φιλοξενία
Τα ξενοδοχεία που δείχνουν τον δρόμο προς τις βιώσιμες διακοπές στην Ελλάδα εφαρμόζουν μια ολιστική προσέγγιση για το Περιβάλλον, την Κοινωνία και τον Πολιτισμό.

H bluegr hotels and resorts αποτελεί σημείο αναφοράς για την αριστεία στη φιλοξενία, παρέχοντας υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους επισκέπτες της, φροντίζοντας παράλληλα την τοπική κοινότητα και εμπνέοντας τις μελλοντικές γενιές. Τα τρία κορυφαία ξενοδοχεία στην Κρήτη – το Minos Beach art hotel, τo Minos Palace hotel & suites και το Candia Park village – το πεντάστερο Life Gallery Athens, και το πολυτελές Sunprime Miramare Park στη Ρόδο χαρίζουν αξέχαστη εμπειρία φιλοξενίας για στους επισκέπτες τους. Ο στόχος για όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου ένας: να γίνουν οι βιώσιμες διακοπές συνώνυμο της αριστείας, χωρίς να θυσιάζονται η πολυτέλεια και η ποιότητα στις παροχές που προσφέρουν.

Ο συνδυασμός της άριστης φιλοξενίας με τη βιώσιμη ανάπτυξη περνά μέσα από τον σεβασμό προς τους ανθρώπους και το περιβάλλον, την προσφορά στην τοπική κοινωνία και τον πολιτισμό. Η δομή της Εταιρικής Υπευθυνότητας της bluegr περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της περιβαλλοντικής συνείδησης, τη δημιουργία κουλτούρας αλληλεγγύης και εθελοντισμού τόσο για τους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία όσο και για τους επισκέπτες, την ενίσχυση και διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς με το βλέμμα στραμμένο προς ένα βιώσιμο μέλλον. Μάλιστα, η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου, κα. Τζίνα Μαμιδάκη, πιστεύει ότι δεν υπάρχει φιλοξενία χωρίς τον πολιτισμό και ως εκ τούτου η bluegr, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γ. & Α. Μαμιδάκη οργανώνει και υλοποιεί πληθώρα δραστηριοτήτων και πρωτοβουλιών που υποστηρίζουν και προάγουν τη σύγχρονη τέχνη, τον πολιτισμό και την αέναη παιδεία.

Τζίνα Μαμιδάκη,CEO Bluegr Hotels & Resorts: «Για εμάς στην bluegr, είναι σημαντικό να αφήσουμε το κοινωνικό μας αποτύπωμα και να σκυταλοδρομήσουμε το κουτί των αξιών μας στις μελλοντικές γενιές. Άλλωστε, αυτό είναι και η βιώσιμη ανάπτυξη. Αξίες ήθους, σωφροσύνης, μεγαλοψυχίας, πάθους, ανδρείας, δικαιοσύνης και μετριοφροσύνης. Αξίες Πλάτωνα, Αριστοτέλη και των αγαπημένων μεγάλων Στωικών».

Στην bluegr απασχολούνται σήμερα 450 και πλέον εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσα από τον επαγγελματισμό, το μεράκι, την εμπειρία και το ήθος τους, φέρνουν την εταιρεία ολοένα και πιο κοντά στον στόχο της για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας.

Η εκπαίδευση και ανάπτυξή τους, η παροχή ενός ευχάριστου, ασφαλούς και δίκαιου εργασιακού περιβάλλοντος, καθώς και η έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους είναι προτεραιότητα για την bluegr. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουν υιοθετηθεί πρακτικές οι οποίες δίνουν ίσες ευκαιρίες απασχόλησης ανεξαρτήτως φύλου, τόσο στο προσωπικό των ξενοδοχείων όσο και την κεντρική διεύθυνση. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο ότι τα ποσοστά ανδρών- γυναικών στα ξενοδοχεία αγγίζουν το 50-50. Στις αρχές της εταιρικής διακυβέρνησης της bluegr γίνεται σαφές ότι ο διαχωρισμός ανάμεσα στα φύλα δεν υφίσταται καν ως έννοια, διότι αυτό από μόνο του θα αποτελούσε μια παραδοχή ότι οι γυναίκες αποτελούν μειονότητα. Παράλληλα, η εξάλειψη της μισθολογικής διαφοράς ανάμεσα σε γυναίκες και άνδρες έχει επιτευχθεί σε απόλυτο βαθμό. Η bluegr είναι μια από τις πρωτοπόρους σε πρωτοβουλίες στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης: πολλοί προμηθευτές για τις πρώτες ύλες και τα υλικά που χρησιμοποιούν τα ξενοδοχεία, είναι γυναίκες παραγωγοί και επαγγελματίες και μάλιστα από την τοπική κοινωνία προσφέροντας έτσι τη σημαντικότερη και πιο ουσιαστική στήριξη στην κοινωνία της Κρήτης.

Η bluegr είναι μια από τις πρωτοπόρους σε πρωτοβουλίες στήριξης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και απασχόλησης.

Χωρίς να θυσιάζονται η πολυτέλεια και η ποιότητα, η bluegr καθιερώνει μια φιλοσοφία η οποία βασίζεται σε γερά θεμέλια αριστείας και ηθικής συμπεριφοράς, με αποκορύφωμα την αναγνώρισή της το 2022 ως οργανισμού 5 αστέρων χρησιμοποιώντας τα κριτήρια που καθορίζονται από το Διεθνές Μοντέλο Επιχειρηματικής Αριστείας EFQM. Ακόμη, η bluegr πιστοποιήθηκε ως Great Place to Work® για το 2022 με το 89% των εργαζομένων της να δηλώνουν ότι η εργασιακή τους εμπειρία είναι εξαιρετική, και βραβεύτηκε στην επίσημη εκδήλωση του θεσμού.

*Το κείμενο δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune Δεκεμβρίου που κυκλοφορεί στις 23/12.