bluegr: Η επιτυχία μιας επιχείρησης είναι οι άνθρωποί της

bluegr: Η επιτυχία μιας επιχείρησης είναι οι άνθρωποί της
Για την bluegr το πιο αντιπροσωπευτικό μέτρο αξιολόγησης μιας επιχείρησης είναι ένα χαρούμενο και διαρκώς εξελισσόμενο ανθρώπινο δυναμικό.

Ο κλάδος του τουρισμού αναφέρεται συχνά −και δικαίως− ως η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, γεγονός που τον καθιστά έναν από τους πιο απαιτητικούς στο κομμάτι της εύρεσης προσωπικού. Με πυξίδα την αριστεία, η bluegr Hotels & Resorts θέτει στο επίκεντρο την προσφορά ενός εξέχοντος και χαρούμενου εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της.

Όραμα της εταιρείας είναι να παρέχει άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας, με γνώμονα την αειφόρο ανάπτυξη, το ενδιαφέρον για τους ανθρώπους της και την κοινωνία, και να εμπνέει τις νέες γενιές. Με πέντε πολυτελή ξενοδοχεία σε Κρήτη (το Minos Beach art hotel, μέλος των Design Hotels και Marriott Bonvoy, τον προορισμό ολιστικής ευεξίας Minos Palace hotel & suites και το οικογενειακό Candia Park village), Αθήνα (το boutique Life Gallery Athens) και Ρόδο (το Sunprime Miramare Park suites & villas), η bluegr αποτελεί σημείο αναφοράς στον τομέα της φιλοξενίας και αποδεικνύει έμπρακτα ότι ο δρόμος για την αριστεία χαράσσεται από το πάθος και το μεράκι των εργαζομένων.

Οι αξίες μιας επιχείρησης καθοδηγούν τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της, αλλά είναι οι πράξεις της αυτές που τη φέρνουν πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων της.

Οι ανθρώπινες αξίες στο επίκεντρο

Το μυστικό μιας υγιούς επιχείρησης κρύβεται στις αξίες που χαρακτηρίζουν τις πράξεις της, ενώ το μυστικό ενός υγιούς εργασιακού περιβάλλοντος βρίσκεται στην ευθυγράμμιση αυτών των αξιών με τις αξίες του ανθρώπινου δυναμικού της.

Οι αξίες της bluegr για αριστεία, ήθος, υπευθυνότητα και διά βίου μάθηση διέπουν όχι μόνο τις υπηρεσίες που προσφέρει στους επισκέπτες της, αλλά όλη τη φιλοσοφία της εταιρικής της διακυβέρνησης. Η εταιρεία γνωρίζει ότι το προσωπικό της είναι οι πρεσβευτές της αποστολής και του οράματος, και έχει σχεδιάσει ένα εργασιακό περιβάλλον το οποίο απόλυτα ανταποκρίνεται στις αξίες της και τις αξίες των ανθρώπων της.

Η εκπαίδευση και η συνεχής ανάπτυξή τους, η έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους μέσα από την ίση και δίκαιη παροχή δυνατοτήτων εξέλιξης και προαγωγών, καθώς και ίσων ευκαιριών ανεξαρτήτως φύλου, αλλά και η ισορροπία μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής με την παροχή ευέλικτων ωραρίων, αποτελούν τα συστατικά της δημιουργίας ενός χαρούμενου εργασιακού περιβάλλοντος. Μεγαλύτερη επιβεβαίωση των προσπαθειών αυτών αποτελεί η μακροχρόνια συνεργασία της bluegr με τους ανθρώπους της, η πλειονότητα των οποίων μετρούν 10 και πλέον χρόνια στην εταιρεία.

Έμπρακτες πρωτοβουλίες και απτά αποτελέσματα

Οι αξίες μιας επιχείρησης καθοδηγούν τη φιλοσοφία και τη στρατηγική της, αλλά είναι οι πράξεις της αυτές που τη φέρνουν πιο κοντά στην πραγμάτωση των στόχων της.

Επενδύοντας στους ανθρώπους της σε χρόνο και εκπαίδευση, η bluegr έχει σχεδιάσει και εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο πρωτοβουλιών για ηθικές, υπεύθυνες και βιώσιμες επιχειρηματικές πρακτικές. Αρχής γενομένης με τις διαδικασίες ολιστικής αξιολόγησης απόδοσης όλου του δυναμικού, καθώς και την αξιολόγηση που αφορά τους προϊσταμένους και τη στελεχιακή ομάδα, που στόχο έχουν τη βελτίωση, την εξέλιξη και τη διαφάνεια.

Εν συνεχεία με την έμπρακτη αναγνώριση και επιβράβευση των προσπαθειών τους, μέσω θεσμών όπως «Rising Star», «Υπάλληλος του Μήνα», «Ομάδα του Μήνα» αλλά και το «b-IG Idea Generator» που βραβεύει και υλοποιεί κάθε μήνα τις καλύτερες ιδέες εργαζομένων. Οι πρακτικές αυτές συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του προσωπικού, τη στοχοθεσία και τη δημιουργία μιας αφοσιωμένης ομάδας που προσφέρει υψηλό επίπεδο φιλοξενίας.

Η bluegr Hotels & Resorts θέτει στο επίκεντρο την προσφορά ενός εξέχοντος και χαρούμενου εργασιακού περιβάλλοντος για τους εργαζομένους της.

Παράλληλα, το προσωπικό μέσα από πρωτοβουλίες ενθαρρύνεται να συμμετέχει σε δράσεις τέχνης, αλληλεγγύης και προσφοράς, αλλά και πολιτιστικής κληρονομιάς, μέσω του Ιδρύματος Γεωργίου & Αριστέας Μαμιδάκη. Οι ενέργειες αυτές, εκτός από την προσφορά που παρέχουν στις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται τα ξενοδοχεία, δίνουν πρόσθετα κίνητρα για τη δημιουργία δυνατών και διαχρονικών δεσμών μεταξύ των εργαζομένων, ενδυναμώνουν την προσήλωση της ομάδας σε έναν κοινό στόχο και ανανεώνουν την πίστη της σε κοινές αξίες.

Η bluegr επενδύει και στις μελλοντικές γενιές, έχοντας θεσπίσει το πρόγραμμα πρακτικής άσκησης «b_the future» για όλα τα ξενοδοχεία του Ομίλου, το οποίο συνδυάζει την εμπειρία από την Ελλάδα με καλές πρακτικές από διεθνείς φορείς και επιχειρήσεις του Τουρισμού. Η εταιρεία προσφέρει με αυτό τον τρόπο την ευκαιρία απόκτησης εργασιακής πείρας, δίνοντας στους εκπαιδευόμενους όλα τα εφόδια για μια λαμπρή καριέρα στα ξενοδοχειακά και στη φιλοξενία. Στόχος είναι οι συμμετέχοντες να γαλουχηθούν και να παραμείνουν μετέπειτα ως επαγγελματίες στην οικογένεια της bluegr. Άλλωστε είναι πολλές οι περιπτώσεις εργαζομένων και προϊσταμένων τμημάτων που ξεκίνησαν ως μαθητές και συνέχισαν ως επαγγελματίες έχοντας χαράξει μια αξιέπαινη πορεία.

Αποδεδειγμένες Πρακτικές

Στη bluegr απασχολούνται 500 και πλέον εργαζόμενοι, οι οποίοι μέσα από τον επαγγελματισμό, τις εμπειρίες, την αφοσίωση και το ήθος τους, φέρνουν την εταιρεία όλο και πιο κοντά στον στόχο της για άριστες υπηρεσίες φιλοξενίας.
Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι η έμπρακτη εφαρμογή της ισότητας, το ειλικρινές ενδιαφέρον για το προσωπικό, αλλά και οι προσπάθειες της εταιρείας για ένα χαρούμενο εργασιακό περιβάλλον με διαφανή διακυβέρνηση έχουν επιστεγαστεί με την Πιστοποίηση Great Place to Work, βασισμένη σε διεθνή πρότυπα Επιχειρηματικής Αριστείας. Παράλληλα η εταιρεία έχει λάβει το βραβείο Great Place to Work Hellas 2023, για την κατάκτηση της 9ης θέσης στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων, ενώ έχει διακριθεί δύο συνεχόμενες χρονιές στη λίστα «Best Workplaces™ for Women Hellas» το 2023 και το 2024.

*Το άρθρο δημοσιεύεται στο νέο τεύχος του Fortune Greece που κυκλοφορεί από την Τετάρτη 15/05 στα περίπτερα. 

**Κεντρική Φωτογραφία: Τζίνα Μαμιδάκη, Διευθύνουσα Σύμβουλος bluegr Hotels & Resorts

***Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: