Μπορεί το ether να αλλάξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων; – Η «μάχη» της Prometheum στις ΗΠΑ

Μπορεί το ether να αλλάξει την αγορά των κρυπτονομισμάτων; – Η «μάχη» της Prometheum στις ΗΠΑ
Photo: pixabay.com
Το σχέδιο της Prometheus να ξεκινήσει την υπηρεσία της μπορεί να αναγκάσει την SEC να επιλύσει το μακροχρόνιο ζήτημα του ethereum.

Του Leo Schwartz

Η Prometheum, μια αμερικανική συμβουλευτική ψηφιακών assets σκοπεύει να ανακοινώσει την έναρξη υπηρεσιών επιβλεψης για το ether, το εγγενές κρυπτονόμισμα του blockchain ethereum, του οποίου η κεφαλαιοποίηση της αγοράς των 280 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι η δεύτερη μετά το bitcoin.

Η κίνηση αυτή μπορεί να αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης στρατηγικής της εταιρείας κρυπτονομισμάτων για να πείσει τις ρυθμιστικές αρχές να αναγνωρίσουν το ether ως αξιόγραφο, άποψη που είναι ευρέως αντιδημοφιλής μεταξύ των ομολόγων του κλάδου.

Μέχρι στιγμής, η αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) έχει αποφύγει να πάρει θέση σχετικά με το νομικό καθεστώς του ethereum, παρότι έχει κηρύξει περισσότερα από 12 άλλα δημοφιλή κρυπτονομίσματα ως κινητές αξίες (securities). Η τελευταία κίνηση της Prometheum, η οποία ισχυρίζεται ότι έχει ανακαλύψει ένα συμβατό μονοπάτι για τα cryptos εντός των υφιστάμενων νόμων, θα μπορούσε να αναγκάσει την SEC να αποφασίσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νομικοί εμπειρογνώμονες δήλωσαν στο Fortune.com ότι το σχέδιο της Prometheus να ξεκινήσει την υπηρεσία της μπορεί να αναγκάσει την SEC να επιλύσει το μακροχρόνιο ζήτημα του ethereum.

Εάν η SEC ανακηρύξει όντως τον ether ως security, η Prometheum θα μπορούσε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση όταν ξεκινήσει την προγραμματισμένη πλατφόρμα συναλλαγών της το επόμενο τρίμηνο, ακόμη και αν οι άλλοι «παίχτες» επιμένουν ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων δεν μπορεί να είναι βιώσιμη χωρίς νέους νόμους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com