Κρυπτονομίσματα: Ρεκόρ στις πληρωμές για λύτρα το 2023 – Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια

Κρυπτονομίσματα: Ρεκόρ στις πληρωμές για λύτρα το 2023 – Ξεπέρασαν το 1 δισ. δολάρια
An illustration picture taken in London on May 8, 2022, shows gold plated souvenir cryptocurrency Tether (USDT), Bitcoin and Etherium coins arranged beside a screen displaying a trading chart. - Tether (USDT) is an Ethereum token known as a stablecoin that is pegged to the value of the US dollar, and is currently the largest stablecoin with a market value of USD 83 billion dollars. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
Το bitcoin -το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο- έχει σημειώσει άλμα 60% από τα τέλη Σεπτεμβρίου στα 43.134 δολάρια.

Οι πληρωμές από επιθέσεις λύτρων που σχετίζονται με τα κρυπτονομίσματα σχεδόν διπλασιάστηκαν σε ένα ρεκόρ 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων το 2023, δήλωσε την Τετάρτη η εταιρεία ανάλυσης blockchain Chainalysis.

Οι απατεώνες που στόχευαν ιδρύματα όπως νοσοκομεία, σχολεία και κυβερνητικά γραφεία για λύτρα «τσέπωσαν» 1,1 δισεκατομμύριο δολάρια πέρυσι, σε σύγκριση με 567 εκατομμύρια δολάρια το 2022.

Ωστόσο, οι απώλειες που προέρχονται από άλλα εγκλήματα που σχετίζονται με την κρυπτογράφηση, όπως η απάτη και το χάκινγκ, μειώθηκαν το 2023, σύμφωνα με την Chainalysis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπενθυμίζεται πως το bitcoin -το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο- έχει σημειώσει άλμα 60% από τα τέλη Σεπτεμβρίου στα 43.134 δολάρια, λόγω του ενθουσιασμού για ένα νέο αμερικανικό ETF bitcoin και των ενδείξεων ότι οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο θα αρχίσουν να μειώνουν τα επιτόκια.

«Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων παικτών προσελκύστηκε από τις δυνατότητες για υψηλά κέρδη και χαμηλότερα εμπόδια εισόδου» σημειώνει η έκθεση.

Το «κυνήγι του μεγάλου θηράματος» έχει γίνει η κυρίαρχη στρατηγική τα τελευταία χρόνια, με το κυρίαρχο μερίδιο του συνολικού όγκου εσόδων από λύτρα να αποτελείται από πληρωμές ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων και άνω, πρόσθεσε η Chainalysis.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com