Μπορεί η Peloton να γίνει το επόμενο Netflix;

Μπορεί η Peloton να γίνει το επόμενο Netflix;
Η Peloton υπήρξε ένα γεμάτο ρίσκο ποντάρισμα μεταξύ των venture capitalists.

της Lucinda Shen

Ουσιαστικά, η εταιρεία πουλάει ένα hardware με εικονικά μαθήματα γυμναστικής, ένα μοντέλο που οι σκεπτικιστές λένε ότι αντιγράφεται εύκολα.

Δεν έχουν άδικο: Μπορεί η Peloton να αναπτύχθηκε εν μέσω της πανδημίας, αλλά το ίδιο συνέβη και με τους αντιπάλους της, συμπεριλαμβανομένων των NordicTrack και Nautilus.

Σε κάθε περίπτωση, η Peloton κατάφερε να τα πάει καλά πέρυσι, καταγράφοντας κέρδη και αυξανόμενα έσοδα τα τελευταία τρίμηνα, παρόλο που συνάντησε δυσκολίες στην επιτάχυνση της παραγωγής για την κάλυψη της ζήτησης.

Αναμφίβολα, η ικανότητα της εταιρείας να οικοδομήσει μια κοινότητα πιστών θαυμαστών είναι εν πολλοίς το μυστικό της επιτυχίας της.

Αλλά ανταποκρίνεται η αποτίμηση αξίας της σε όλο αυτό το hype; Η ουσία παραμένει αυτό που σημειώνει ο Robert Hackett στο τελευταίο τεύχος του Fortune: «Τα μαθηματικά της αποτίμησης της Peloton – έχει χρηματιστηριακή αξία 46 δισεκατομμυρίων δολαρίων – δεν δικαιολογούνται εκτός κι αν πιστεύουμε ότι η εταιρεία θα αναδειχθεί σε κολοσσό της τεχνολογίας και των μέσων».

Και συνεχίζει ο συνάδελφός μου: «Ο Jay Hoag, venture capitalist στην TCV που βρέθηκε στο διοικητικό συμβούλιο της Peloton αφότου ηγήθηκε ενός γύρου χρηματοδότησης της εταιρείας το 2018, πρέπει να το γνωρίζει αυτό. Ως πρώιμος επενδυτής και για πολλά χρόνια διευθυντής του Netflix, συγκρίνει τις φιλοδοξίες του Foley με εκείνες του CEO του Netflix, Reed Hastings».

Η Peloton φαίνεται να υιοθετεί μια προσέγγιση όπου το hardware «αγκιστρώνει» τον κόσμο στο περιεχόμενο της εταιρείας. Ο CEO της Peloton, John Foley, αποκαλεί τον εξοπλισμό «δούρειο ίππο» που οδηγεί τους καταναλωτές να γίνονται συνδρομητές στα μαθήματά της. Και δεδομένου ότι το περιεχόμενο κυριαρχεί στις υπηρεσίες συνεχούς ροής, η Peloton θα πρέπει να διατηρεί τις τάξεις της ιδιαίτερα ελκυστικές.

Για την ώρα, η επιτυχία της Peloton είναι …θείο δώρο και για τους νεότερους ανταγωνιστές της. Οι επενδυτές στην ιδιωτική αγορά, ιδιαίτερα στα τελευταία στάδια, βασίζουν τις αποτιμήσεις τους στις αποτιμήσεις της χρηματιστηριακής αγοράς. Και η Peloton είναι η εταιρεία της τεχνολογίας φυσικής άσκησης που όλοι οι επενδυτές βλέπουν ως ένα παράδειγμα πιθανής επιτυχίας όταν τοποθετούν χρήματα σε μια …hot και νέα startup εξοπλισμού γυμναστικής.

Πηγή: fortune.com