Μπορεί το i-Pad pro να αναστήσει την αγορά των tablet;

Μπορεί το i-Pad pro να αναστήσει την αγορά των tablet;

Οι πωλήσεις των tablet σε όλο τον κόσμο πέφτουν, όμως συσκευές όπως το i-Pad pro και το Microsoft Surface ίσως δώσουν ώθηση στην αγορά.

Το iPad Pro είναι το μεγαλύτερο και πιο εντυπωσιακό specced tablet της Apple, με οθόνη Retina 12,9 ιντσών και επεξεργαστή που η Apple ισχυρίζεται ότι είναι «πιο γρήγορος από το 80% των φορητών υπολογιστών που παράγονται τους τελευταίους 12 μήνες».

Το iPad Pro σηματοδοτεί τη μετάβαση σε ένα νέο έδαφος για την εταιρεία. Και όταν η Apple κάνει ένα βήμα προς μια διαφορετική κατεύθυνση, τότε ο κόσμος της τεχνολογίας πρέπει να λάβει το μήνυμα. Αναπόφευκτα, το iPad Pro συγκρίνεται με το Surface Pro 3 της Microsoft. Και οι δύο συσκευές έχουν σχεδιαστεί για επαγγελματική χρήση, και οι δύο δουλεύουν με εστιασμένες βοηθητικές συσκευές, όπως το αποσπώμενο πληκτρολόγιο και η γραφίδα. Όμως, ενώ το Surface Pro 3 χρησιμοποιεί μόνο τα Windows 10, το iPad Pro προσφέρει περισσότερες δυνατότητες.

«Οι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι ένα μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων κατανάλωσης τους μπορεί να γίνει για phablets », σημειώνει ο Jitesh Ubrani, ανώτερος αναλυτής της IDC. «Αυτός είναι ένας από τους λόγους που βλέπουμε μια στροφή προς μεγαλύτερες κινητές συσκευές που συνδέονται με φορητές συσκευές». Με τις οθόνες των smartphone να μεγαλώνουν, γίνεται όλο και πιο δύσκολο να δικαιολογήσει κανείς την αγορά μίας επιπλέον συσκευής για τις ίδιες περίπου δραστηριότητες.

Ωστόσο, η Apple με το iPad Pro θα μπορούσε να επιταχύνει την εξέλιξη της αγοράς προς μια κατηγορία προϊόντων που συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο πλήρεις υπολογιστές με φορητή σχεδίαση.