Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα chatbot χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα;

Μπορούμε να χρησιμοποιούμε τα chatbot χωρίς να θυσιάζεται η ασφάλεια και η ιδιωτικότητα;
The GPT-4 logo is seen in this photo illustration on 13 March, 2023 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto) (Photo by Jaap Arriens / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η φύση ενός chatbot σημαίνει ότι πάντα θα αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τον χρήστη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης της υπηρεσίας.

Όλος ο κόσμος μιλάει πλέον με κάποια ανησυχία για chatbot όπως το GPT-4 της OpenAI και το Bing Chat της Microsoft, καθώς είναι δύσκολο να τα χρησιμοποιήσετε προστατεύοντας παράλληλα την ιδιωτικότητα και την ασφάλεια.

Όμως, υπάρχουν τρόποι για να περιορίσετε τον όγκο των δεδομένων που συλλέγουν. Είναι καλή ιδέα, για παράδειγμα, να χρησιμοποιείτε ένα VPN, όπως το ExpressVPN ή το NordVPN, για να αποκρύψετε τη διεύθυνση IP σας.

Στην παρούσα φάση, η τεχνολογία είναι πολύ νέα για να είμαστε σίγουροι ότι παρέχει ιδιωτικότητα και ασφάλεια. Συνεπώς, θα πρέπει να δίδεται μεγάλη προσοχή πριν από την κοινοποίηση οποιωνδήποτε δεδομένων – ειδικά αν οι πληροφορίες είναι ευαίσθητες ή σχετίζονται με την επιχείρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η φύση ενός chatbot σημαίνει ότι πάντα θα αποκαλύπτει πληροφορίες σχετικά με τον χρήστη, ανεξάρτητα από τον τρόπο χρήσης της υπηρεσίας. Δηλαδή, ακόμη και αν χρησιμοποιείτε ένα chatbot μέσω ενός ανώνυμου λογαριασμού ή ενός VPN, το περιεχόμενο που παρέχετε με την πάροδο του χρόνου θα μπορούσε να αποκαλύψει αρκετές πληροφορίες ώστε να αναγνωριστεί ή να εντοπιστεί.

Όμως, οι εταιρείες τεχνολογίας που υπερασπίζονται τα chatbot προϊόντα τους λένε ότι μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με ασφάλεια. Η Microsoft αναφέρει ότι το Bing Chat της είναι «μελετημένο σχετικά με το πώς χρησιμοποιεί τα δεδομένα σας» για να παρέχει μια καλή εμπειρία και να «διατηρεί τις πολιτικές και τις προστασίες από την παραδοσιακή αναζήτηση στο Bing».

Η Microsoft προστατεύει την ιδιωτικότητα μέσω τεχνολογίας όπως η κρυπτογράφηση και αποθηκεύει και διατηρεί πληροφορίες μόνο για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο. Η εταιρεία προσφέρει επίσης έλεγχο των δεδομένων αναζήτησης μέσω του πίνακα ελέγχου απορρήτου της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και η εταιρεία πίσω από το ChatGPT, OpenAI, λέει ότι έχει εκπαιδεύσει το μοντέλο ώστε να απορρίπτει ακατάλληλα αιτήματα. «Χρησιμοποιούμε τα εργαλεία ελέγχου για να προειδοποιούμε ή να αποκλείουμε ορισμένους τύπους μη ασφαλούς και ευαίσθητου περιεχομένου» ανέφερε εκπρόσωπός της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: