Business Insider: Συνθλίβουν την Ελλάδα ξανά

Business Insider: Συνθλίβουν την Ελλάδα ξανά

«Επιστρέφει» το ελληνικό ζήτημα αστάθειας σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα.

Με ένα ειρωνικό τρόπο ξεκινάει ο αρθρογράφος του business insider το άρθρο του για την οικονομική πίεση που δέχεται η Ελλάδα τις τελευταίες μέρες από τις αγορές. Συγκεκριμένα αναφέρει : «Λες και ο κόσμος δεν είχε αρκετά να ανησυχεί (ISIS, Έμπολα, επιβράδυνση στη Κίνα, Ουκρανία, επιβράδυνση της ανάκαμψης στην Γερμανία, σφιχτή νομισματική πολιτική από την Fed) κοιτάξτε ποιος επέστρεψε: η Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο η Ελλάδα που ήταν ήρεμη μέχρι στιγμής πλέον κλονίζεται από δύο ξεχωριστά αλλά σχετικά μεταξύ τους γεγονότα. Το ένα είναι η πολιτική άνοδος του Αλέξη Τσίπρα που γίνεται πιο δημοφιλής, ο οποίος αν ποτέ έρθει στην εξουσία θα ακολουθήσει μια πολύ πιο επιθετική στάση απέναντι στην Ευρωζώνη σε σχέση με τη λιτότητα.

Το δεύτερο είναι ότι η Ευρώπη δεν είναι σίγουρη για την επιθυμία της Ελλάδας να εγκαταλείψει το πρόγραμμα ενίσχυσης της.

Ο Γουίζενθαλ καταλήγει ότι «μέχρι τώρα η ελληνική αγορά καταρρέει, ενώ χθες έπεσε σκληρά, με επιπλέον μείωση 2%, και σε γενικές γραμμές από τις αρχές του καλοκαιριού είναι ήδη ο μεγάλος χαμένος».

Δείτε τα δύο διάγραμμα που επισυνάπτει το άρθρο

Πορεία Χρηματιστηρίου

 

Πορεία Ομολόγων