Call of Duty Ghosts: Ο βασιλιάς των FPS επιστρέφει

Call of Duty Ghosts: Ο βασιλιάς των FPS επιστρέφει

Ο γίγαντας των βιντεο-παιχνιδιών Activision Blizzard βγάζει άλλον έναν άσο απ’το μανίκι του.

Η τελευταία έκδοση της πολύ επιτυχημένης σειράς πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 5 Νοεμβρίου. Το «Call of Duty: Ghosts» εισάγει μία εντελώς νέα ιστορία καθώς και μία νέα σειρά χαρακτήρων, ενώ θα είναι και η πρώτη φορά που οι χρήστες θα είναι οι «αδύνατοι» ενώ η υπερδύναμη θα είναι ο εχθρός.

«Είναι η πρώτη φορά που παίζεις με την ίδια ομάδα συντρόφων από την αρχή ως το τέλος του παιχνιδιού, γεγονός που θα προσφέρει ένα πλουσιότερο σενάριο στην εκστρατεία», αναφέρει σε συνέντευξή του στο CNN Money ο Έρικ Χίρσμπεργκ, διευθύνων σύμβουλος του τμήματος εκδόσεων της Activision.

Διαβάστε ακόμη: Xbox One και Playstation 4 μονοπωλούν το ενδιαφέρον

Σύμφωνα με τον Χίρσμπεργκ, η τελευταία έκδοση του Call of Duty περιέχει τα καλύτερα γραφικά και την πιο εντυπωσιακή ατμόσφαιρα της σειράς. Η εταιρεία ανάπτυξης του Call of Duty, Infinity Ward, εργάστηκε στενά με το Χόλιγουντ για το σχεδιασμό της ιστορίας· έως και ο Στίβεν Γκάχαν, σεναριογράφος και σκηνοθέτης της ταινίας Syriana προσκλήθηκε να βοηθήσει με το σενάριό του.

Το Call of Duty έχει αναδειχθεί σε μία από τις πιο επιτυχημένες σειρές video games στην ιστορία, με πωλήσεις 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων παγκοσμίως, κατά την προηγούμενη δεκαετία. Η Activision έχει πουλήσει συνολικά 100 εκατομμύρια αντίτυπα του δημοφιλούς παιχνιδιού.

Η κυκλοφορία του Call of Duty: Ghosts συμπίπτει, επίτηδες, με την κυκλοφορία του Sony PlayStation 4 και του Microsoft Xbox One. Όμως, η Activision θα εκδώσει το παιχνίδι και για την κονσόλα Nintendo Wii U, παρόλο που ανταγωνίστριες εταιρείες όπως η Electronic Arts, η Take-Two Interactive και η Bethesda Softworks την έχουν εγκαταλείψει. Μάλιστα, η Activision δεσμεύτηκε να εισάγει τον πλήρη κατάλογο παιχνιδιών της στην πλατφόρμα Wii U.

Διαβάστε ακόμη: «Nerd» σημαίνει business

Ο Χίρσμπεργκ δήλωσε ότι η Activision έχει ωφεληθεί από το ότι δεν συνδέεται αποκλειστικά με μία μόνο πλατφόρμα κι ότι πιστεύει πως είναι καλύτερο για τη βιομηχανία παιχνιδιών να υπάρχουν πολλές πλατφόρμες video game. «Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι αν το Ghosts θα βοηθούσε στη βελτίωση της εικόνας του Wii U».

Οι πωλήσεις του Call of Duty: Ghosts προβλέπεται ότι θα ανέλθουν σε 20 εκατομμύρια κομμάτια, ενώ σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 25 εκατομμύρια downloads επιπλέον περιεχομένου. Συνολικά, τα έσοδα από τις πωλήσεις αναμένεται να ξεπεράσουν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.