Χαϊκάλης: Συνεργαζόμουν με εταιρία, αλλά δεν ήταν off-shore

Χαϊκάλης: Συνεργαζόμουν με εταιρία, αλλά δεν ήταν off-shore

Νέες διευκρινήσεις από τον βουλευτή των ΑΝΕΛ για την εταιρεία στην Κύπρο.

Ερωτηματικά για το ενδεχόμενο πρώην υπουργός της απερχόμενης κυβέρνησης να εμπλέκεται στην off-shore προκάλεσε η ερώτηση που διατυπώνουν 18 βουλευτές της ΝΔ για την υπόθεση. Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης απεύθυναν την ερώτησή τους στον υφυπουργό Επικρατείας Παναγιώτη Νικολούδη και φρόντισαν να «κοινοποιήσουν» σε αυτή και τον υφυπουργό σε θέματα Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παύλο Χαϊκάλη.

Ο Παύλος Χαϊκάλης τοποθετήθηκε επί του θέματος στον ΣΚΑΙ και διέψευσε τις καταγγελίες ότι διατηρούσε off-shore, σημειώνοντας πάντως πως συνεργαζόταν με εταιρία με έδρα τη Λευκωσία.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαϊκάλης δεν πρόκειται για off-shore, είναι απολύτως νόμιμη βάσει των προδιαγραφών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και δεν πραγματοποιεί τριγωνικές συναλλαγές. «Αν η εταιρεία ήταν στη Γερμανία, θα γινόταν αυτή η κουβέντα;», διερωτήθηκε ο κ. Χαϊκάλης.

Στη συνέχεια ο κ. Χαϊκάλης τόνισε ότι η σχέση του με την εταιρεία περιοριζόταν στην έκδοση παραστατικών και μόνο για την περίοδο 2008 έως 2011, ενώ έκτοτε έχει διακόψει κάθε συνεργασία μαζί της. Σημείωσε δε, πως η συνεργασία αφορούσε προτάσεις που είχε για συμμετοχή σε ταινίες και διαφημίσεις στην Κύπρο, προσθέτοντας πως η ελληνική νομοθεσία περί πνευματικών δικαιωμάτων είναι ανεπαρκής.

Όσο για τις κατηγορίες ότι δεν δηλώθηκε η δραστηριότητα αυτή στο πόθεν έσχες του υπουργού, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ ο κ. Χαϊκάλης σημείωσε πως ενημέρωσε τον κ. Νικολούδη πως δεν το ανέφερε καθώς είχε τερματίσει τη συνεργασία του με την εταιρία εδώ και τέσσερα χρόνια.

Καμμένος καλεί  Χαϊκάλη για εξηγήσεις
Προθεσμία 24 ωρών, να καταθέσει έγγραφα που θα αποδεικνύουν τα όσα λέει για την off shore εταιρεία, δίνουν οι ΑΝΕΛ στον Παύλο Χαϊκάλη, δήλωσε ο επικεφαλής της Επιτροπής Επικοινωνίας του κόμματος κ. Τέρενς Κουίκ, στο ραδιόφωνο του Alpha.

«Ο συνάδελφος Παύλος Χαϊκάλης έκανε ήδη χθες μια δήλωση για το θέμα. Παρόλα αυτά και επειδή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν θέλουν να τους βαραίνει καμία σκιά, ενημερώθηκα ότι ο πρόεδρος του Κινήματος Πάνος Καμμένος θα τον καλέσει σήμερα στο γραφείο του και θα του ζητήσει μέσα σε 24 ώρες να ξεδιαλύνει με έγγραφα αποδεικτικά στοιχεία τα όσα δηλώνει προφορικά. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να τα προσκομίσει για άμεσο έλεγχο στην υπηρεσία της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής και να τα παραδώσει και στον αρμόδιο υπουργό για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Παναγιώτη Νικολούδη», δήλωσε ο κ. Κουίκ.

«Δίνουμε ένα ανελέητο αγώνα για να αντιμετωπίσουμε τις επιθέσεις αλλά δεν αποδεχόμαστε ούτε την συγκαλυψη» είπε χαρακτηριστικά.