Χάκερ απειλούν με χριστουγεννιάτικο blackout PlayStation και Xbox

Χάκερ απειλούν με χριστουγεννιάτικο blackout PlayStation και Xbox

Τι θέλουν και τι ζητάνε από τις εταιρείες οι άνθρωποι πίσω από τις διαδικτυακές απειλές.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα χάκερ θέλει να πλήξει τα δίκτυα των Xbox Live και PlayStationNetwork λίγο πριν οι καταναλωτές προλάβουν να ανοίξουν για πρώτη φορά τα νέα τους παιχνίδια μετά τα ψώνια των γιορτών.

Η ομάδα με την ονομασία Phantom Squad δημοσιεύει ήδη τις απειλές της μέσω Twitter εδώ και μερικές εβδομάδες. Μάλιστα έχουν αναλάβει την ευθύνη και για άλλες επιθέσεις σε δίκτυα βιντεοπαιχνιδιών μέσα στο έτος.

«Θα ρίξουμε τους σέρβερ μέσα στα Χριστούγεννα ή την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ποιος ξέρει; Εξαρτάται από εσάς εάν θα πετάξετε τα λεφτά σας σε κονσόλες και παιχνίδια αυτές τις γιορτές μόνο και μόνο για να τα βρείτε offline», λένε μεταξύ άλλων στο Twitter.

Η Phantom Squad υποστηρίζει ότι θέλει να ρίξει τα δίκτυα της Sony και της Microsoft για να αποδείξει ότι οι εταιρείες αυτές δεν επενδύουν πολλά χρήματα στην ψηφιακή ασφάλεια.

«Xbox Live και PSN έχουν εκατομμύρια δολάρια, αλλά τα χρησιμοποιούν για την ψηφιακή ασφάλεια; Όχι. Οπότε μέχρι να ανοίξουν τα μάτια τους, Xbox Live και PSN θα παραμείνουν εκτεθειμένα», έγραψαν σε ένα tweet που ανέβασαν την Τετάρτη.

Ήδη ο λογαριασμός τους στο Twitter είναι προσωρινά εκτός λειτουργίας, έπειτα από τις απειλές που δημοσίευσαν τις τελευταίες ημέρες.

Εάν κάνουν πράξη τις απειλές τους, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση στα δύο διάσημα δίκτυα βιντεοπαιχνιδιών έπειτα από το blackout στις γιορτές του 2014. Το PlayStationNetwork είχε βομβαρδιστεί από τεχνητές επισκέψεις που μπλόκαραν τις διαδικτυακές υπηρεσίες λόγο του τεράστιου αριθμού τους, ανακοίνωσε για αυτό το περιστατικό τότε η Sony.