Χάκερ έκλεψε βίντεο που δείχνουν για πρώτη φορά πώς θα είναι το Grand Theft Auto VI

Χάκερ έκλεψε βίντεο που δείχνουν για πρώτη φορά πώς θα είναι το Grand Theft Auto VI
Grand Theft Auto logo displayed on a laptop screen and a gamepad are seen in this illustration photo taken in Krakow, Poland on September 21, 2021. (Photo by Jakub Porzycki/NurPhoto) (Photo by Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Και φυσικά τα δημοσίευσε στο ίντερνετ.

Ένας χάκερ δημοσίευσε αυθεντικά, αδημοσίευτα βίντεο από την ανάπτυξη του Grand Theft Auto VI, του πιο αναμενόμενου βιντεοπαιχνιδιού από την Take-Two Interactive Software Inc.

Τα βίντεο προσφέρουν μια εκτενή αν και μη εξουσιοδοτημένη ματιά στη δημιουργία ενός από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στον κλάδο. Μια διαρροή αυτής της κλίμακας είναι τόσο σπάνια που μερικοί αμφισβήτησαν την αυθεντικότητά της, αλλά άτομα που γνωρίζουν την εξέλιξη του παιχνιδιού είπαν ότι τα βίντεο είναι αυθεντικά. Τα πλάνα παρέχουν μια πρώιμη και ακατέργαστη άποψη των σχεδίων για το Grand Theft Auto VI, αν και η τελική έκδοση θα φαίνεται πολύ πιο εκλεπτυσμένη, είπαν, ζητώντας να μην κατονομαστούν.

Ο χάκερ δημοσίευσε δεκάδες βίντεο από το Grand Theft Auto VI σε ένα διαδικτυακό πίνακα μηνυμάτων το Σαββατοκύριακο. Στο φόρουμ, το άτομο υποστήριξε ότι ήταν ο ίδιος ο χάκερ που διείσδυσε στην Uber Technologies Inc. σε ένα περιστατικό «υψηλού προφίλ σοβαρότητας» την περασμένη εβδομάδα. Ο ισχυρισμός δεν έχει επαληθευτεί. Ο χάκερ ανέφερε σε ένα επόμενο μήνυμα σχετικά με το επερχόμενο παιχνίδι Grand Theft Auto, «θέλω να διαπραγματευτώ μια συμφωνία» και απείλησε με την προοπτική δημοσίευσης περισσότερων εσωτερικών πληροφοριών σχετικά με το πρότζεκτ.

Ένας εκπρόσωπος της Take-Two δεν απάντησε σε αίτημα για σχόλιο εκτός ωρών εργασίας.

Το τελευταίο Grand Theft Auto κυκλοφόρησε το 2013 και έγινε η πιο ακριβή κυκλοφορία ηλεκτρονικού παιχνιδιού, βασισμένη στη διαρκή δημοτικότητα του συνοδευτικού διαδικτυακού παιχνιδιού του. Το επερχόμενο Grand Theft Auto VI βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2014, ανέφερε το Bloomberg. Θα έχει γυναίκα πρωταγωνίστρια για πρώτη φορά στην ιστορία της σειράς και θα διαδραματίζεται κυρίως σε μια φανταστική εκδοχή του Μαϊάμι, ανέφερε το Bloomberg. Η Take-Two παραδέχτηκε την ύπαρξη του παιχνιδιού για πρώτη φορά τον Φεβρουάριο, μια αποκάλυψη που οδήγησε γρήγορα τη μετοχή της σε άνοδο 7%.

Οι εργαζόμενοι της Rockstar Games, του στούντιο της Take-Two που κατασκευάζει το Grand Theft Auto, έμειναν έκπληκτοι από τη διαρροή, είπαν οι άτομα που είναι εξοικειωμένα με το έργο. Πολλοί προσπαθούσαν να κατανοήσουν τις επιπτώσεις του γεγονότος και το πώς θα ανταποκρινόταν η διοίκηση σε αυτό.

Τον Ιούλιο, η εταιρεία παραγωγής βιντεοπαιχνιδιών Roblox Corp. κατηγόρησε έναν χάκερ ότι δημοσίευσε κλεμμένες πληροφορίες σε μια προσπάθεια να εκβιάσει την επιχείρηση. Ο Neil Druckmann, συμπρόεδρος της Naughty Dog της Sony Group Corp., δημοσίευσε ένα μήνυμα την Κυριακή στο Twitter επιδιώκοντας να καθησυχάσει «τους συναδέλφους μου προγραμματιστές που επηρεάζονται από την πιο πρόσφατη διαρροή».