CHB Group και Forky μπαίνουν στο δίκτυο της Endeavor

CHB Group και Forky μπαίνουν στο δίκτυο της Endeavor

Οι δύο επιχειρήσεις πέρασαν με επιτυχία την αξιολόγηση του δικτύου επαγγελματιών της Endeavor.

Δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες, CHB Group και Forky, εντάσσονται στο παγκόσμιο δίκτυο της Endeavor, διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού στήριξης της επιχειρηματικότητας. Η επιλογή τους έγινε στο 66ο διεθνές πάνελ επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, που πραγματοποιήθηκε στη Βοστόνη στις 7-9 Σεπτεμβρίου.

Η CHB Group εκπροσωπήθηκε από τους Νικόλαο και Αλέξανδρο Χριστοδούλου, δεύτερη γενιά της επιχείρησης που ιδρύθηκε το 1955 και είναι σήμερα είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κλάδο επεξεργασίας φρούτων. Αιχμή της επιχειρησιακής της δραστηριότητας είναι η παραγωγή προϊόντων, σύμφωνα με τις υψηλότερες ποιοτικές απαιτήσεις της παγκόσμιας βιομηχανίας τροφίμων. Η εταιρεία διαθέτει ένα ευρύ φάσμα προϊόντων, που περιλαμβάνουν συμπυκνώματα και πουρέδες φρούτων, βάσεις και μίγματα χυμών, φρουτοπαρασκευάσματα, κομμάτια φρούτου, κονσερβοποιημένα φρούτα και εμφιαλωμένους χυμούς. Ο όμιλος εταιρειών δίνει προστιθέμενη αξία στις εξαγωγές φρούτων με την επεξεργασία και την πλήρη αξιοποίηση όλων των συστατικών τους, ενώ οι εξαγωγές του σε 89 χώρες παγκοσμίως αποτελούν το 85% της ετήσιας παραγωγής του. Απασχολεί 200 εργαζόμενους και συνεργάζεται με 3.000 παραγωγούς ανά την Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμη: Η Endeavor μέσα από τα μάτια των συνεργατών της

Η Forky, που εκπροσωπήθηκε από τους συνιδρυτές της Μιχάλη Γκόντα και Πέτρο Πιτσιλή, ιδρύθηκε το 2014 και αποτελεί μια υπηρεσία που παρέχει καθημερινά ισορροπημένη και νόστιμη μεσογειακή διατροφή, μέσω παράδοσης γευμάτων σε 15 λεπτά κατά μέσο όρο, καλύπτοντας τις περισσότερες περιοχές της Αττικής μεσημέρι και βράδυ. Η εταιρεία συνεργάζεται με ταλαντούχους chef με επικεφαλής το Χριστόφορο Πέσκια καθώς και το Στέλιο Παρλιάρο για τα επιδόρπια, προκειμένου να εξασφαλίσει το καλύτερο αποτέλεσμα γευστικά και ποιοτικά. Με τη χρήση της τεχνολογίας κάνει την καθημερινή παραγγελία φαγητού πολύ εύκολη και γρήγορη μέσω του website και της εφαρμογής για κινητές συσκευές. Η εταιρεία έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα περισσότερες από 200.000 παραγγελίες. Απασχολεί 120 εργαζόμενους και φιλοδοξεί να επεκταθεί περαιτέρω στην Ελλάδα και διεθνώς.

Συνολικά στο συγκεκριμένο ISP αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 30 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του διεθνούς δικτύου της Endeavor 34 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 18 επιχειρήσεις από 12 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 1.336 από 839 εταιρείες σε 25 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της Endeavor και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 500.000 θέσεις εργασίας διεθνώς και κατέγραψαν έσοδα πάνω από 8 δισ. δολ. το 2014.

Στο δίκτυο περιλαμβάνονται οι εταιρείες Hellas Direct, Papadimitriou, HotelBrain, Insurance Market, ERGON, Brainbox, Think Digital Group, Green Cola, Travelplanet24/Tripsta, blueground, FREZYDERM, Avocarrot, Sychem και Workable.