Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αιγύπτου

Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους της Αιγύπτου

Πέντε νεκροί στις σημερινές συγκεντρώσεις των οπαδών του Μόρσι.

Χιλιάδες υποστηρικτές του ανατραπέντος προέδρου της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι άρχισαν να διαδηλώνουν πριν από λίγο σε πολλές πόλεις της χώρας.

Η πορεία τους ξεκίνησε από το βορειοανατολικό Κάιρο προς το κέντρο της πρωτεύουσας, φωνάζοντας μεταξύ άλλων το σύνθημα «κάτω η εξουσία του στρατού».

Ο στρατός της Αιγύπτου έχει ενισχύσει σημαντικά την παρουσία του στην πρωτεύουσα, αναμένοντας το ξέσπασμα συγκρούσεων ενώ έχει αναπτύξει σε διάφορα σημεία της πόλης άρματα μάχης.

Δείτε: Το Κάιρο στις φλόγες

Η κρατική τηλεόραση της Αιγύπτου μετέδωσε ότι στρατός και αστυνομία διεμήνυσαν ότι θα «αντιμετωπίσουν σθεναρά» οποιαδήποτε παραβίαση του νόμου. Αμφότερα τα σώματα ασφαλείας έχουν λάβει την άδεια να ανοίγουν πυρ για να αμυνθούν εάν δεχθούν επίθεση.

Ταραχές ήδη ξέσπασαν στην βόρεια Αίγυπτο. Η αστυνομία άνοιξε πυρ χρησιμοποιώντας φυσίγγια που περιέχουν σκάγια και έκανε χρήση δακρυγόνων στην πόλη Τάντα, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Τέσσερις διαδηλωτές σκοτώθηκαν από την αστυνομία, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας. Το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA μετέδωσε ότι ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης σε ενέδρα στο Κάιρο.

Διαβάστε ακόμη: Έκτακτη σύνοδος της ΕΕ για την Αίγυπτο την Δευτέρα