Χιλιάδες στρατιώτες ετοιμάζεται να παρατάξει ο Τραμπ για να σταματήσει το «καραβάνι» των μετανατών

Χιλιάδες στρατιώτες ετοιμάζεται να παρατάξει ο Τραμπ για να σταματήσει το «καραβάνι» των μετανατών
epa07125193 Thousands of Central-Americans continue their journey to the United States, in Arriaga, Chiapas, Mexico, 27 October 2018. Many of the seven thousand migrants who joined the migration caravan which left Honduras on 13 October have demanded asylum in Mexico. EPA/Luis Villalobos

Χιλιάδες μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα με το Μεξικό παρά τις απειλές του Αμερικανού προέδρου πως δεν θα τους επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Το Πεντάγωνο θα μπορούσε να στείλει πολλές χιλιάδες επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα με το Μεξικό, όπου κατευθύνεται ένα καραβάνι μεταναστών από την Κεντρική Αμερική, που εγκατέλειψαν τις χώρες τους για να γλυτώσουν από τη βία και την οικονομική μιζέρια, έγινε σήμερα γνωστό από έναν Αμερικανό αξιωματούχο.

Αυτή η πηγή επιβεβαίωσε μια πληροφορία της εφημερίδα Wall Street Journal, σύμφωνα με την οποία 5.000 Αμερικανοί στρατιώτες ενδέχεται να αναπτυχθούν στα νοτιοδυτικά σύνορα των ΗΠΑ, ένας αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τους 800 που είχαν αναφερθεί την προηγούμενη εβδομάδα.

Εντούτοις, ο αξιωματούχος διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με το μέγεθος της δύναμης που θα σταλεί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επαναλάβει επανειλημμένως τις τελευταίες εβδομάδες ότι χρειάζονται επιπλέον στρατιώτες στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, για να ασχοληθούν με το καραβάνι των χιλιάδων μεταναστών, υπεραμυνόμενος της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ενόψει και των εκλογών της 6ης Νοεμβρίου.

«Πολλά μέλη συμμοριών και πολύ κακοί άνθρωποι έχουν διεισδύσει στο καραβάνι που κατευθύνεται στα νότια σύνορά μας» ήταν το tweet που έστειλε ο πρόεδρος των ΗΠΑ σήμερα το πρωί.

«Σας παρακαλώ, κάντε αναστροφή, δεν θα σας επιτραπεί να εισέλθετε στις ΗΠΑ…» συμπλήρωσε.

«Πρόκειται για εισβολή στη χώρα μας και ο στρατός μας σας περιμένει» προειδοποίησε ο δισεκατομμυριούχος.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Pueblos Sin Fronteras, που ταξιδεύει με τους μετανάστες, στο καραβάνι ταξίδευαν χθες 4000 άνθρωποι, καθώς ορισμένοι αποφάσισαν να σταματήσουν και άλλοι επέλεξαν να επιστρέψουν πίσω στις πατρίδες τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters