Χιλιάδες Βρετανοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέα διαβατήρια

Χιλιάδες Βρετανοί ενδιαφέρονται να αποκτήσουν νέα διαβατήρια

Άλλη μια αντίδραση πανικού μετά το Brexit.

Χιλιάδες Βρετανοί αναζητούν τρόπο να αποκτήσουν μια εναλλακτική εθνικότητα, η οποία θα εγγυηθεί περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης σε μια παγκόσμια οικονομία, σε σχέση με τις ευκαιρίες σε μια απομονωμένη Βρετανία μετά το Brexit.

Σε μια μέρα, μόνο, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος, το γραφείο διαβατηρίων της Ιρλανδίας στο Λονδίνο δέχθηκε 4.000 ερωτήματα, ενώ κανονικά δέχεται μόλις 200. Και οι Βρετανοί επισκέπτες στην ιστοσελίδα μετανάστευσης της Νέας Ζηλανδίας αυξήθηκαν από 2.000 σε 5.500 ημερησίως.

Επίσης, το 24ωρο μετά το δημοψήφισμα τα ερωτήματα που κατατέθηκαν διαδικτυακά στην αντίστοιχη υπηρεσία του Καναδά αυξήθηκαν κατά 325%, ενώ εκείνα προς τις αρχές της Αυστραλίας αυξήθηκαν κατά 118%.

Μόλις το Ηνωμένο Βασίλειο αποχωρήσει επισήμως από την Ευρ. Ένωση – κάτι που αναμένεται να συμβεί σε δύο χρόνια περίπου – η ελευθερία κυκλοφορίας των εργαζομένων θα πάψει να υπάρχει.

«Ένα βρετανικό διαβατήριο δεν αξίζει πλέον τόσο πολύ, όταν δεν μπορείς να ταξιδέψεις ούτε και να δουλέψεις οπουδήποτε αλλού στην Ευρ. Ένωση» είπε στο BBC μια Βρετανίδα που εργάζεται στην Ολλανδία.

«Θα θέλαμε τα παιδιά μας να έχουν κι αυτά την ευκαιρία να μετακινηθούν και να εργαστούν, να έλθουν σε επαφή με άλλες κουλτούρες, και να επωφεληθούν από ευκαιρίες απασχόλησης που δεν θα έχουν στο Ηνωμένο Βασίλειο».

 

Πηγή: Fortune.com