Chipita: Η ελληνική εταιρεία με τα διεθνή brands

Chipita: Η ελληνική εταιρεία με τα διεθνή brands
H Chipita, η ελληνική εταιρεία με το διεθνές αποτύπωμα, βρίσκεται σε σταθερή αναπτυξιακή τροχιά με ισχυρές επιδόσεις που στηρίζουν την απασχόληση, λειτουργώντας ως καταλύτης για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

H εταιρεία αναπτύσσει παραγωγική δραστηριότητα µέσω 8 εργοστασίων σε 7 χώρες (Ελλάδα, Ρουµανία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία και Σλοβακία), ενώ µέσω στρατηγικών συνεργασιών έχει παραγωγική δραστηριότητα µε 6 ακόµη εργοστάσια σε Ινδία, Σαουδική Αραβία, Μαλαισία και Μεξικό. Οι µονάδες της Chipita διασφαλίζουν υψηλή παραγωγική δυναµικότητα αλλά και την άριστη ποιότητα και διατροφική αξία των προϊόντων της εταιρείας, ενώ παράλληλα συµβάλλουν στην ενίσχυση της απασχόλησης και τη γενικότερη ευηµερία των τοπικών κοινωνιών, προσφέροντας υποδειγµατικές συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας για τους εργαζόµενους.

Ταυτόχρονα, η Chipita διαθέτει εκτεταµένη παρουσία, µέσω των εµπορικών εταιρειών της σε Γερµανία, Αυστρία, Αγγλία, Τσεχία, Ουκρανία, Ουγγαρία, Σερβία, Κροατία, Σλοβενία, Γεωργία, Λιθουανία, Λετονία, Εσθονία και Λευκορωσία, ενώ πρόσφατα επένδυσε και ισχυροποίησε ακόµα περισσότερο την παρουσία της στην Αµερική. Την ίδια στιγµή, έχει αναπτύξει εµπορική δραστηριότητα και σε πολλές ακόµα χώρες. Η ελληνική εταιρεία µε αυτό τον τρόπο έχει καταφέρει να προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών σε ολόκληρο τον κόσµο, δηµιουργώντας προστιθέµενη αξία παράλληλα σε πολλές αγορές.

Ισχυρές εταιρικές επιδόσεις και στήριξη της οικονομίας

Τα παραπάνω απεικονίζονται στις επιδόσεις του οµίλου, καθώς το 2019, ο ενοποιηµένος κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 11,2% φτάνοντας τα 567,4 εκατ. ευρώ, ενώ το προσαρµοσµένο EBITDA αυξήθηκε κατά 10% σε σχέση µε την προηγούµενη χρονιά, φτάνοντας τα 83,3 εκατ. ευρώ.

Συνολικά στην Chipita απασχολούνται  4.700 εργαζόµενοι, ενώ µέσα από τη βέλτιστη επιχειρηµατική της λειτουργία υπολογίζεται ότι προσφέρει πολύπλευρη υποστήριξη στην ευρύτερη οικονοµία.

H Chipita προσφέρει τα προϊόντα της στους καταναλωτές 56 χωρών σε όλο τον κόσμο.​

Η βιώσιμη ανάπτυξη σε πρώτο πλάνο

Η βιώσιµη ανάπτυξη και η δηµιουργία προστιθέµενης αξίας σε όλες τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιείται είναι βασικές προτεραιότητες για την εταιρεία. Με ειλικρινή δέσµευση για τις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και αφοσίωση στην παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, η Chipita λειτουργεί µε ισχυρό αίσθηµα ευθύνης απέναντι σε καταναλωτές, εργαζοµένους και συνεργάτες.Το διεθνές κοινωνικό και οικονοµικό της αποτύπωµα αποδεικνύει ότι έχει επιτύχει τον στόχο της και προσφέρει προϊόντα ανώτερης ποιότητας, αλλά και σηµαντική προστιθέµενη αξία τόσο στα µέλη της όσο και στην κοινωνία ευρύτερα.  Ειδικά, στο πλαίσιο της πρωτοφανούς πανδηµίας, χαρακτηριστική ήταν η δωρεά ύψους €500.000 για την υποστήριξη του Γενικού Νοσοκοµείου Λαµίας, αλλά και του παραρτήµατος του ΕΚΑΒ στην περιοχή, όπου εδρεύει το πρώτο εργοστάσιο της Chipita από συστάσεως της εταιρείας.  Σε άλλους τοµείς, η εταιρία στέκεται διαχρονικά στο πλευρό του αθλητισµού, υποστηρίζοντας τοπικές οµάδες αλλά και µεγάλες διοργανώσεις, όπως η Euroleague.

Επίσης η αναβάθµιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες αποτελεί προτε​ραιότητα για την εταιρεία. Σε συνεργασία µε τον φιλανθρωπικό οργανισµό «Αποστολή», στηρίζει δύο Κέντρα Δηµιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, στη Λαµία και στα Ιωάννινα, αναλαµβάνοντας την πλήρη κάλυψη των λειτουργικών εξόδων τους. Τα ΚΔΑΠ προσφέρουν εκπαιδευτική υποστήριξη και δηµιουργική απασχόληση σε παιδιά από 6 έως 12 ετών. Aκόµη στηρίζει για 3η χρονιά το πολύτιµο έργο της Οµάδας Αιγαίου και των πάνω από 240 εθελοντών, προσφέροντας ιατρικές εξετάσεις σε κατοίκους 15 µικρών και ακριτικών νησιών του Αιγαίου. Φέτος σε όλα τα νησιά πραγµατοποιήθηκαν έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ για τη λοίµωξη από τον κορωνοϊο µετά το πέρας της τουριστικής περιόδου, ώστε να διατηρηθεί το θετικό υγειονοµικό αποτύπωµα.

Με γνώµονα τις αρχές της αειφόρου οικονοµίας και ανάπτυξης συνεχίζει µε δυναµισµό τη θετική της πορεία εντός και εκτός ελληνικών συνόρων, προσφέροντας ποιοτικά προϊόντα και δηµιουργώντας πρόσθετη αξία για όλους. ​