Χωρίς κανένα μέσο μεταφοράς την Τετάρτη η Αθήνα. Κλειστό το μετρό, χωρίς τρένα και λεωφορεία η πόλη

Χωρίς κανένα μέσο μεταφοράς την Τετάρτη η Αθήνα. Κλειστό το μετρό, χωρίς τρένα και λεωφορεία η πόλη
ÊëåéóôÞ åßóïäïò åíüò óôáèìïý ìåôñü êáôÜ ôç äéÜñêåéá 24ùñçò áðåñãßáò óå Ìåôñü, Çëåêôñéêü êáé Ôñáì ãéá ôïí åñãïäçãü ðïõ óêïôþèçêå óå áôý÷çìá óôïí ÇÓÁÐ, ÁèÞíá ÐÝìðôç 18 Íïåìâñßïõ 2021.ÁÐÅ ÌÐÅ/ÁÐÅ ÌÐÅ/ÃÉÁÍÍÇÓ ÊÏËÅÓÉÄÇÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη δικαιοσύνη για να κριθεί παράνομη η απεργία.

Στην αυριανή 24ωρη απεργία που προκήρυξε το Εργατικό Κέντρο Αθήνας συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενόψει της ψήφισης του σχεδίου νόμου για τις ΔΕΚΟ στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αύριο Τετάρτη δεν θα κυκλοφορήσουν από την έναρξη της βάρδιας έως την λήξη της λεωφορεία και τρόλεϊ, ενώ δε θα λειτουργήσουν το τραμ και το μετρό ( γραμμές 1,2&3).Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι.

Προσφυγή της ΣΤΑΣΥ στη Δικαιοσύνη

Στη Δικαιοσύνη προσέφυγε η Διοίκηση της ΣΤΑΣΥ ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία που εξήγγειλαν σήμερα τα Σωματεία Εργαζομένων της ΣΤΑΣΥ «γιατί δεν έχουν τηρηθεί οι νόμιμες προϋποθέσεις κήρυξης της απεργίας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης, λόγω της γνωστοποίησης της απόφασης των Σωματείων σήμερα το μεσημέρι δεν κατέστη η εκδίκαση σήμερα και θα γίνει αύριο το πρωί.

«Ζητούμε προκαταβολικά συγνώμη από το επιβατικό κοινό, για την ταλαιπωρία  και τις δυσκολίες που θα συναντήσει κατά τις αυριανές μετακινήσεις του» επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ .