Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα, πού λειτουργεί το Μετρό- Κανονικά το τραμ

Χωρίς λεωφορεία η Αθήνα, πού λειτουργεί το Μετρό- Κανονικά το τραμ
Άνδρας κρατώντας ομπρέλα περπατά σε χιονισμένο δρόμο στο κέντρο της Αθήνας, Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021. Νέα ισχυρή σύσταση εξέδωσε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για τους κατοίκους όλης της Αττικής να μην κυκλοφορούν τις επόμενες ώρες, με αφορμή τα συνεχιζόμενα έντονα φαινόμενα και τις πυκνές χιονοπτώσεις που έχουν κλείσει πολλούς δρόμους και έχουν δημιουργήσει έντονα προβλήματα στις μετακινήσεις. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στο τμήμα Πειραιάς- Αττική και γίνονται προσπάθειες να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία. Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά. Σε ετοιμότητα τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ.

Συντονισμένες ενέργειες πραγματοποιεί διαρκώς ο ΟΑΣΑ σε συνεργασία με τις θυγατρικές εταιρείες ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ καθώς και με τα ΚΤΕΛ Αττικής προκειμένου να αποκαθίσταται σταδιακά η λειτουργία των ΜΜΜ στο βαθμό που οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν.

Στο πλαίσιο αυτό και αφού διεξήχθησαν δοκιμαστικά δρομολόγια στη γραμμή 1 του μετρό, τέθηκε σε λειτουργία η γραμμή στο τμήμα Πειραιάς – Αττική και γίνονται προσπάθειες να δοθεί και το υπόλοιπο τμήμα της γραμμής σε λειτουργία.

Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα «Δουκ. Πλακεντίας» – Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ και εκτελούνται δρομολόγια μέχρι το Σύνταγμα. Λόγω πτώσης δέντρων και κλαδιών στο δίκτυο του τραμ, τα δρομολόγια πραγματοποιούνταν νωρίτερα μόνο στο παραλιακό του τμήμα «ΣΕΦ – Βούλα – ΣΕΦ».

Λόγω της έντονης χιονόπτωσης σε όλη την Αττική, λεωφορεία και τρόλει δεν εκτελούν αυτή τη στιγμή δρομολόγια. Ο στόλος των οχημάτων βρίσκεται στα αμαξοστάσια και παραμένει σε ετοιμότητα. Οι προσπάθειες για τη διεξαγωγή δρομολογίων, όπου είναι εφικτό, είναι συνεχείς, με γνώμονα την ασφάλεια των επιβατών.

Για οποιαδήποτε μεταβολή στη λειτουργία των ΜΜΜ θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση.