Χωρίς νέα μέτρα το e-mail – απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα

Χωρίς νέα μέτρα το e-mail – απάντηση της κυβέρνησης στην τρόικα

Ζήτημα παράτασης του μνημονίου αναμένεται να τεθεί την Δευτέρα.

Με μια αναλυτικότερη τεκμηρίωση όσων ήδη έχει προτείνει στην τρόικα, επέλεξε να απαντήσει μέσω e-mail η ελληνική πλευρά το βράδυ της Παρασκευής.

Ενώ δεν υπήρχε στην αρχή η διάθεση να σταλεί νέο e-nail στους δανειστές, τελικά αποφασίστηκε να γίνει μια ακόμη επικοινωνία πριν το Eurogroup της Δευτέρας, όπου αναμένεται να τεθεί και το ζήτημα μιας παράτασης του μνημονίου για κάποιες εβδομάδες ή και έναν μήνα.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι τα διεθνή πρακτορεία μετέδωσαν την προηγούμενη ημέρα ότι οι υπουργοί της Ευρωζώνης θα εξετάσουν τη Δευτέρα τεχνική παράταση του ελληνικού προγράμματος για έξι μήνες.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση νέο δάνειο δεν θέλει να δώσει, δεν χρειάζεται να δώσει, η χώρα έχει περίσσευμα από το προηγούμενο δάνειο 11 δισ. ευρώ του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που αρκούν και υπεραρκούν ως θώρακας προστασίας και ταυτόχρονα μειώνουν και το δημόσιο χρέος» είπε την Παρασκευή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στη Συντονιστική Γραμματεία για το Συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης.

«Άρα, δεν μπορεί να μιλάμε για νέο πρόγραμμα όταν δεν υπάρχει νέο δάνειο, μιλάμε για μία τεχνητή επέκταση των διαδικασιών εκταμίευσης, η οποία βέβαια σε καμία περίπτωση δε συνιστά νέο μνημόνιο, νέα τρόικα και κυρίως νέο πρόγραμμα. Είναι άλλο οι τεχνητές διαδικασίες κι άλλο η ουσία, που είναι ένα νέο δάνειο ίσον ένα νέο πρόγραμμα», συμπλήρωσε.