Χρυσές Σφαίρες με «σκλάβους» και μπόλικη «διαπλοκή»

Χρυσές Σφαίρες με «σκλάβους» και μπόλικη «διαπλοκή»

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες της διοργάνωσης-προπομπός των Όσκαρ.

Επτά υποψηφιότητες για την ταινία «12 χρόνια Σκλάβος» (12 Years a Slave) και άλλες επτά για την ταινία «Οδηγός Διαπλοκής» (American Hustle). Οι δυο αυτές θα είναι, αδιαμφισβήτητα, τα φαβορί της 71ης απονομής, η οποία, ως γνωστόν, αποτελεί προάγγελο των Όσκαρ.

Ακολουθεί η ταινία «Νεμπράσκα» (Nebraska) με πέντε υποψηφιότητες ενώ κατά πόδας έρχονται οι ταινίες «Gravity» και «Captain Phillips» με τέσσερις υποψηφιότητες.

Η ταινία «Η ζωή της Αντέλ» (La vie d’ Adèle) του Αμπντελατίφ Κεσίς, με πρωταγωνίστρια την, ελληνικής καταγωγής, Αντέλ Εξαρχόπουλος, επικεντρώνει πάλι πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας αφού διεκδικεί το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας. Το ίδιο βραβείο διεκδικεί και η ταινία, επίσης, γαλλικής παραγωγής «Το Παρελθόν» (Le Passe) του Ασγάρ Φαρχαντί που διαγωνίζεται για το Ιράν.

Η «12 χρόνια Σκλάβος», αφηγείται την ζωή ενός άνδρα που μεγάλωσε σε συνθήκες ελευθερίας αλλά κατέληξε να γίνει σκλάβος τον 19ο αιώνα και βάζει γερές υποψηφιότητες για βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας, πρώτου ανδρικού ρόλου για τον Τσιγουετέρ Εζιοφόρ, σκηνοθεσίας για τον αγαπημένο Στιβ Μακουίν καθώς και δεύτερου γυναικείου ρόλου για την Λιουπίτα Νιόνγκο και δεύτερου ανδρικού για τον Μάικλ Φασμπέντερ.

Πάρτε μια γεύση εδώ:

 Διαβάστε ακόμη: Δείτε τον κόσμο αλλιώς

Το βραβείο καλύτερης δραματικής ταινίας διεκδικούν και οι ταινίες «Captain Phillips», «Gravity», «Philomena» και «Rush».

Το δεύτερο φαβορί, η ταινία «Οδηγός Διαπλοκής» του Ντέιβιντ Ο΄ Ράσελ μιλάει για ένα ζευγάρι απατεώνων κι έναν πράκτορα του FBI. Είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης κωμωδίας αλλά και σκηνοθεσίας ενώ υποψήφιοι για βραβεία είναι και η ηθοποιοί Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς, Τζένιφερ Λόρενς και  Μπράντλεϊ Κούπερ.

Πάρτε μια γεύση εδώ:

Διαβάστε ακόμη: Ίδιοι άνθρωποι, διαφορετικές ετικέτες

Το βραβείο καλύτερης κωμωδίας διεκδικούν και οι ταινίες «Her», «Inside Llewyn Davis», «Νεμπράσκα» και η «Ο Λύκος της Ουόλ Στριτ».

Κοντός ψαλμός αλληλούια, όμως…

Στις 12 Ιανουαρίου θα έχουμε όλες τις απαντήσεις. Στις 12 Ιανουαρίου που πραγματοποιείται η 17η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών.