Η «χρυσή» σοκολάτα των 260 ευρώ

Η «χρυσή» σοκολάτα των 260 ευρώ

Τι ιδιαίτερο έχει μια σοκολάτα τέτοιας αξίας;

Ο κόσμος ξοδεύει αρκετά χρήματα για να τρέφεται σωστά, με υγιεινά και βιολογικά προϊόντα. Ποιος θα έδινε, όμως, 260 δολάρια για ένα κομμάτι οργανικής σοκολάτας.

Ένας πρώην αναλυτής της Γουόλ Στριτ, Τζέρι Τοθ,πιστεύει πως πολλοί θα το έκαναν!

Μαζί με την κοπέλα του καλλιέργησαν μια έκταση 1.000 στρεμμάτων με κακάο στο Εκουαδόρ,κοντά στον Ισημερινό, και με την βοήθεια αγροτών κατάφεραν να μετατρέψουν τα βοσκοτόπια σε έναν «παράδεισο» του κακάο που παράγει ένα είδος σοκολάτας που δεν έχει γευτεί ξανά κανείς, όπως λέει ο Τοθ.

Μαζί με την σύντροφο του, ξεκίνησαν να παράγουν περιορισμένες ποσότητες USDA οργανικής To’ak σοκολάτας , η οποία αποτελείται κατά 81 τοις εκατό από κακάο και το υπόλοιπο από ζάχαρη .

Η σοκολάτα To’ak σύντομα θα πωλείται σε ένα κατάστημα του Μπέβερλι Χιλς και του Σικάγο.

Γιατί είναι, όμως, τόσο ακριβή; Περίπου το 95% της σοκολάτας παράγεται από κόκκους, ενώ το υπόλοιπο 5% παράγεται από σπάνια « fino y de aroma» κακάο , το οποίο αναπτύσσεται μόνο στο Εκουαδόρ . Το 1916 , ένας μύκητας κατέστρεψε ένα μεγάλο μέρος από τη σοδιά κακάο του Ισημερινού , αλλά γλίτωσαν τα δέντρα που είναι τώρα η πηγή για την σοκολάτα To’ak.

Κάπως έτσι, η σπανιότητα των δέντρων με τους «πολύτιμους» κόκκους, καθώς και η σχολαστική, επίπονη διαδικασία της διαλογής τους μέσα από έξι στάδια, έχουν εκτοξεύσει την τιμή στα ύψη.

Ο Τοθ ελπίζει πως η σοκολάτα θα είναι διαθέσιμη σύντομα και σε καταστήματα της Νέας Υόρκης , καθώς και στον τόπο συνάντησης των νέων επιχειρηματιών – τη Silicon Valley, το Τόκιο , το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ, ενώ πιστεύει πως ακόμα και με 260 δολάρια τη μια μπάρα σοκολάτας δε θα βγάλει ποτέ αρκετά χρήματα για να αγοράσει για τον ίδιο!