«Χρυσή Βίζα» και για καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ – Εκτοξεύθηκαν τα έσοδα

«Χρυσή Βίζα» και για καταθέσεις άνω των 400.000 ευρώ – Εκτοξεύθηκαν τα έσοδα

Ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece επισήμανε πως μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας, το πρόγραμμα γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη.

Πολύ μεγάλη ανάπτυξη γνωρίζει η «Golden Visa» με ότι θετικό συνεπάγεται αυτό για την γενικότερη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του Enterprise Greece, Ηλίας Αθανασίου, στη διάρκεια εκδήλωσης για την υπογραφή συμφώνου συνεργασίας με την Τράπεζα Πειραιώς.

Όπως επισήμανε, μέσα σε λίγα χρόνια λειτουργίας η ζήτηση έχει αυξηθεί από τις 400 βίζες ετησίως, στις 50 αιτήσεις καθημερινά αποφέροντας έσοδα άνω των 1,5 δισ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι με μια επένδυση σε ακίνητα αξίας από 250.000 ευρώ και άνω, οι πολίτες εκτός ΕΕ έχουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν άδεια παραμονής στην Ελλάδα, ένα κίνητρο που όπως είπε ο κ. Αθανασίου εκμεταλλεύονται περισσότερο Ασιάτες και κυρίως Κινέζοι καθώς και Άραβες και Ρώσοι.

Ειδικότερα, ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι τουλάχιστον οι μισές αιτήσεις προέρχονται από Κινέζους, ενώ αυξητικές τάσεις παρατηρούνται και μεταξύ των πολιτών από τα αραβικά κράτη. Από το 2012 που ξεκίνησε το πρόγραμμα, έχουν εγκριθεί 5.000 βίζες.

Ο κ. Αθανασίου ανέφερε ότι συνήθως δεν παρατηρούνται προβλήματα ως προς την ποιότητα των αιτήσεων, καθώς οι αιτούντες είναι ιδιαίτερα εύπορα πρόσωπα χωρίς προβλήματα με τον νόμο. «Το ποσό της επένδυσης συνήθως υπερβαίνει κατά πολύ το ελάχιστο όριο των 250.000 ευρώ», πρόσθεσε.