«Χρυσό» εισιτήριο για το frozen yogurt της KAYAK

«Χρυσό» εισιτήριο για το frozen yogurt της KAYAK

Ο Άκης Σταυρίδης διεκδικεί μια θέση στο «βάθρο» των καλύτερων ευρωπαϊκών επιχειρήσεων.

Το «χρυσό εισιτήριο» για τη συμμετοχή της στον κορυφαίο ευρωπαϊκό θεσμό που επιβραβεύει την επιχειρηματικότητα – τα European Business Awards – έλαβε για δεύτερη συνεχή χρονιά η ελληνική KAYAK που δραστηριοποιείται στον κλάδο του παγωτού.

Η διοίκηση της εταιρείας είναι πλέον έτοιμη να ετοιμάσει βαλίτσες για να αναμετρηθεί με τις καλύτερες ευρωπαϊκές επιχειρήσεις, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο.

Όπως αναφέρει στο fortunegreece.com ο ιδιοκτήτης της ΚΑΥΑΚ, Άκης Σταυρίδης η επιλογή της εταιρείας του από την RSM, που διοργανώνει τον εν λόγω διαγωνισμό, υπογραμμίζει  στην ουσία τη σταθερή ανοδική πορεία της ΚΑΥΑΚ, τη συνέπειά της, δίνοντάς της  παράλληλα  κίνητρο  να συνεχίσει να αξιοποιεί τους πόρους της.

«Η βράβευσή μας για δεύτερη συνεχή χρονιά αποτελεί ηθική ικανοποίηση και βοηθάει την εταιρεία να ανταπεξέρχεται στις δυσμενείς επιχειρηματικές συνθήκες που βιώνει και να συνεχίζει να επενδύει στους στόχους της. Η Kayak έχει επενδύσει στην εξωστρέφεια και οι βραβεύσεις από τα Ευρωπαϊκά Επιχειρηματικά Βραβεία της δίνουν αναγνωρισιμότητα σε εν δυνάμει πελάτες. Την περσινή χρονιά βραβευτήκαμε ως National Champion στην Επικέντρωση στον Πελάτη και φέτος ως Επιχείρηση της Χρονιάς. Και οι δύο βραβεύσεις δείχνουν πως η εταιρία έχει στόχο την ποιοτική εξυπηρέτηση σε συνδυασμό με τη σωστή χάραξη στρατηγικής και τον πετυχαίνει».

Το 2015 η Kayak κατάφερε να αυξήσει το τζίρο της κατά 3% όταν τον Ιούλιο, δηλαδή την περίοδο που το προϊόν της Kayak βρίσκεται στο peak του, η εγχώρια αγορά κινούνταν στους ρυθμούς των capital controls.

«Αυτό δίνει ακόμη περισσότερη αξία στην αύξηση των πωλήσεων της εταιρείας, αποδεικνύοντας πως οι συνεργασίες που έχει χτίσει στο πέρασμα των ετών είναι δυνατές και πως ένα ποιοτικό προϊόν μπορεί να ευδοκιμήσει και μέσα σε κρίση».

Όσο για τις πωλήσεις του Kayak Greek Frozen Yogurt, που παράγεται από 100% ελληνικό στραγγιστό γιαούρτι χωρίς τη χρήση ή την προσθήκη υποκατάστατων, κινήθηκαν στα ίδια επίπεδα  αποφεύγοντας την πτωτική τάση που παρουσιάζεται στο trend. «Είναι σαφές πως το καταναλωτικό κοινό στην Αμερική ή σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι περισσότερο εξοικειωμένο με το προϊόν. Θεωρώ πως το ελληνικό κοινό έχει ξεχωρίσει το προϊόν για το υγιεινό του χαρακτήρα του και επιλέγει να το καταναλώσει ως ένα πιο light παγωτό με την προσθήκη φρέσκων φρούτων κτλ».

Στη γκάμα της ΚΑΥΑΚ έχουν ήδη προστεθεί παγωτά χωρίς Γλουτένη και χωρίς Λακτόζη, ενώ λανσάρονται εκ νέου τα βιολογικά παγωτά. «Η Kayak είναι η πρώτη εταιρία που παρήγαγε πιστοποιημένα βιολογικά παγωτά και λόγω της τάσης προς το υγιεινό φαγητό επιθυμούμε να θυμίσουμε στο καταναλωτικό κοινό πως φροντίζουμε να καλύπτουμε όλες τις ανάγκες του».

Επιπρόσθετα, φέτος θα κυκλοφορήσουν σε συσκευασμένο παγωτό των 500ml οι γεύσεις Βανίλια και Σοκολάτα με στέβια και 0% ζάχαρη. Όπως διαβεβαιώνει ο κ. Σταυρίδης τα παγωτά δε θα στερούνται σε τίποτα από γεύση και θα είναι η ιδανική επιλογή για ανθρώπους που προσέχουν τη διατροφή τους.

Ερωτηθείς αναφορικά με τα μέτρα που προτείνει η κυβέρνηση για τις ελληνικές επιχειρήσεις και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για τον κλάδο από τυχόν εφαρμογή τους, ο κ. Σταυρίδης είναι ξεκάθαρος: «Όποιο επιπλέον μέτρο προστεθεί στα ήδη δυσβάσταχτα μέτρα, στο βαθμό που αυξάνουν το κόστος των επιχειρήσεων χωρίς καμία ανταποδοτικότητα σε κανένα τομέα ανταγωνιστικότητας, επιβαρύνουν το ήδη βεβαρημένο οικονομικό περιβάλλον».