Oxford Economics: Άνω του 1 τρισ. δολαρίων το κόστος πιθανής πανδημίας του κορωνοϊού

Oxford Economics: Άνω του 1 τρισ. δολαρίων το κόστος πιθανής πανδημίας του κορωνοϊού
epa08245880 Pakistani stockbrokers monitor the latest share prices during a trading session at the Pakistan Stock Exchange (PSX) in Karachi, Pakistan, 25 February 2020. Benchmark KSE-100 Index was down 264.48 points during the first trading session in fear over further development of coronavirus cases in the neighboring Afghanistan and Iran. EPA/REHAN KHAN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τους θανάτους από τον κορωνοϊό να πλησιάζουν τις 3.000 και τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 80.000, καθώς και με την εξάπλωσή του στην Ιταλία, κάποιοι οικονομολόγοι αρχίζουν να υπολογίζουν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Το ενδεχόμενο πανδημίας του κορωνοϊού ενισχύει τις αμφιβολίες για τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Με τους θανάτους από τον ιό να πλησιάζουν τις 3.000 και τα κρούσματα να είναι περισσότερα από 80.000, καθώς και με την εξάπλωσή του στην Ιταλία, κάποιοι οικονομολόγοι αρχίζουν να υπολογίζουν τις επιπτώσεις στην παγκόσμια οικονομία.

Οι οικονομολόγοι της Oxford Economics Ltd. εκτιμούν ότι η διεθνής κρίση υγείας θα μπορούσε να αφαιρέσει πάνω από 1 τρισ. δολάρια από το παγκόσμιο ΑΕΠ.

Αυτό θα είναι το τίμημα για την απουσία των εργαζομένων από την εργασία τους, την πιο χαμηλή παραγωγικότητα, την πιο μικρή ταξιδιωτική κίνηση, τις διαταραχές στις εφοδιαστικές αλυσίδες, καθώς και το μειωμένο εμπόριο και τις λιγότερες επενδύσεις.