Citi: Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες

Citi: Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες
Photo:
Παραμένει ουδέτερη απέναντι στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών. Πιθανοί κίνδυνοι και από το εξωτερικό περιβάλλον. Σχεδόν μηδενική η χρηματοδότηση από τον ELA.

Οι ελληνικές τράπεζες εξακολουθούν να κινούνται στη σωστή κατεύθυνση σημειώνει σε ανάλυσή της η Citi, προσθέτοντας πως η χρηματοδότησή τους από τον ELA περιορίστηκε τον Μάρτιο στα 18 εκατ. ευρώ. Τα ελληνικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εμφανίζουν πρόοδο στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων που υποχώρησαν κατά 13,1 δισ. το 2018, σημειώνει η Citi, που όμως προειδοποιεί πως οι κίνδυνοι για την κερδοφορία από τόκους θα εξακολουθήσουν να παραμένουν.

Η Citi διαβλέπει επίσης κινδύνους από τις λύσεις μείωσης των μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και σημειώνει πως η επιδείνωση του εξωτερικού περιβάλλοντος, η προσθήκη νέων ρυθμιστικών απαιτήσεων και η τυχόν μείωση του διεθνούς ενδιαφέροντος για επενδύσεις σε ελληνικούς τίτλους «μπορεί να μας κάνει πιο αρνητικούς».

Η αμερικανική τράπεζα διαπιστώνει βελτίωση του κλίματος για τις ελληνικές τραπεζικές μετοχές ωστόσο διατηρεί την ουδέτερη (neutral) σύστασή της.