Coca-Cola Tρία Εψιλον: 45 χρόνια στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία

Coca-Cola Tρία Εψιλον: 45 χρόνια στηρίζει την ελληνική οικονομία και κοινωνία
Photo:

Εδώ και τρεις γενιές εκατομμύρια καταναλωτές εμπιστεύονται τα προϊόντα της εταιρείας που διατηρεί ισχυρή και σταθερή παρουσία στην Ελλάδα.

Special Advertising Section 

Εικοσιπέντε  γραμμές παραγωγής και εμφιάλωσης μη αλκοολούχων ποτών, 200 διαφορετικά προϊόντα και συσκευασίες, 30.000 άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, 115.000 σημεία πώλησης, 4.000 Έλληνες προμηθευτές, αλλά κυρίως εκατομμύρια καταναλωτές που εδώ και τρεις γενιές εμπιστεύονται τα προϊόντα της για να δροσιστούν και να ζήσουν  στιγμές απόλαυσης και χαράς.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία της Coca-Cola Τρία Έψιλον, μια επιχείρηση-σταθμός για την ελληνική οικονομία και κοινωνία, η ιστορία της οποίας ξεκινάει το 1969 και συνεχίζεται με το ίδιο πάθος μέχρι και σήμερα. Την ίδια χρονιά που ο άνθρωπος περπάτησε για πρώτη φορά στη Σελήνη, εμφιαλώθηκε το πρώτο μπουκάλι Coca-Cola επί ελληνικού εδάφους, στις υπερσύγχρονες, για την εποχή, εγκαταστάσεις της Coca-Cola Τρία Έψιλον.

Μέσα στη δεκαετία του ’80, η Coca-Cola Τρία Έψιλον αρχίζει να προσφέρει στους καταναλωτές ακόμη μεγαλύτερη ποικιλία αναψυκτικών και μη αλκοολούχων ποτών. Οι σειρές χυμών Amita και Frulite, το εμφιαλωμένο νερό ΑΥΡΑ, η αγαπημένη σειρά προϊόντων Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, το τσάι Nestea, ο έτοιμος για κατανάλωση καφές illy καθώς και τα ενεργειακά ποτά Monster, όλα αποτελούν προϊόντα που  κατέχουν μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων καταναλωτών.

Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί σύγχρονες μονάδες παραγωγής στη χώρα μας, οι οποίες καλύπτουν με την ευρεία γκάμα προϊόντων την εγχώρια ζήτηση, αλλά εξυπηρετούν και αγορές του εξωτερικού. Παράλληλα προσφέρουν θέσεις εργασίας και τονώνουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες, ενισχύοντας τους εγχώριους παραγωγούς και προμηθευτές. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι το 90% των προμηθειών της εταιρείας γίνονται στην Ελλάδα και το 52% αυτών προέρχεται από προμηθευτές της περιφέρειας, στηρίζοντας ουσιαστικά την εγχώρια οικονομία, αλλά και την τοπική ανάπτυξη.

 

Στρατηγική δέσμευση της εταιρείας υπήρξε εξ αρχής και παραμένει η διατήρηση ισχυρής και σταθερής παρουσίας στην Ελλάδα. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον επενδύει συνεχώς στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Από το 2010 έως σήμερα 11,5 εκατ. ευρώ σε  προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, η εταιρεία έχει υποστηρίξει το 85% της ελληνικής επικράτειας και από τις δράσεις της έχουν επωφεληθεί ουσιαστικά 500.000 Έλληνες.

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι από το 2012 η εταιρεία έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις ύψους 275 εκατ. ευρώ, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις 8 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Σχηματαρίου και 3 εκατ. ευρώ στη μονάδα του Αιγίου, που στόχο έχουν την ενίσχυση και τον εκσυγχρονισμό των γραμμών παραγωγής. Παράλληλα, η εταιρεία συνεισφέρει μέσω εργοδοτικών και φορολογικών εισφορών στην ελληνική οικονομία. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τελευταία δεκαετία το ποσό που έχει αποδώσει σε φόρους στο ελληνικό κράτος ανέρχεται σε 1 δισ. ευρώ.

Η Coca-Cola Tρία Έψιλον, συνεχίζει  με το ίδιο πάθος και την ίδια ισχυρή δέσμευση να στηρίζει τη χώρα και τους Έλληνες, φροντίζοντας πάντα για ένα καλύτερο αύριο, όπως έμπρακτα αποδεικνύουν οι άνθρωποι της. Η εξέλιξη άλλωστε για την Coca-Cola Τρία Έψιλον, είναι έννοια συνυφασμένη με την ανάπτυξη και την ευημερία των τοπικών κοινωνιών που απευθύνεται, αλλά και την στήριξη  του συνόλου της χώρας, καθώς η εταιρεία αποτελεί διαχρονικά ένα ενεργό και ζωτικό κύτταρο της ελληνικής οικονομίας.

Διαβάστε ακόμη:

Νέες επενδύσεις από την Coca-Cola 3Ε

Coca Cola 3Ε: Eπενδύσεις ύψους 11 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα