Credit Suisse: O πληθωρισμός θα καταρρεύσει τους επόμενους μήνες και οι αγορές θα απογειωθούν

Credit Suisse: O πληθωρισμός θα καταρρεύσει τους επόμενους μήνες και οι αγορές θα απογειωθούν
A photo taken on November 1, 2011 shows the logo of the Swiss banking giant Credit Suisse in Zurich. Credit Suisse said on November 1 that third-quarter net profit rose 12 percent from a year ago to 683 million francs (562 million euros, 776 million US dollars), but said it would cut staff by three percent. AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI (Photo credit should read FABRICE COFFRINI/AFP/Getty Images)
Τους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες θα υπάρξει εξομάλυνση, λέει η Credit Suisse

Νωρίτερα του αναμενομένου θα σταματήσει τις επιτοκιακές αυξήσεις η Federal Reserve η Credit Suisse λόγω της πτώσης του πληθωρισμού. 

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής αναλυτή μετοχών της εταιρείας στις ΗΠΑ,  Jonathan Golub, θα ξεκινήσει μια ισχυρή άνοδος στην αγορά. «Αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που τιμολογείται γενικά στην αγορά», είπε ο Golub στο «Fast Money» του CNBC.  «Ο καθένας από εμάς βλέπει όταν πηγαίνει στο βενζινάδικο ότι η τιμή της βενζίνης μειώνεται και το πετρέλαιο πέφτει. Το βλέπουμε ακόμα και με το φαγητό. Άρα, εμφανίζεται ήδη στα δεδομένα. Και, αυτό είναι ένα θετικό ζήτημα».

Μάλιστα, σε ενημερωτικό σημείωμα – προεπισκόπηση των δεδομένων για τον πληθωρισμό, ο Golub υποστηρίζει ότι 0ι τιμές θα καταρρεύσουν τους επόμενους 12 έως 18 μήνες.

«Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης υποδεικνύουν ότι οι τιμές στα Τρόφιμα και στην Ενέργεια θα μειωθούν 5,7% και 11,8%, αντίστοιχα, μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ο πληθωρισμός των αγαθών έχει μειωθεί από 12,3% σε 7,0% από τον Φεβρουάριο», έγραψε. «Οι Υπηρεσίες και τα ενοίκια αυξήθηκαν λιγότερο από τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (5,5% και 5,8% έναντι 8,5%)».

Σύμφωνα με την Credit Suisse, τα σημάδια μιας πτώσης του πληθωρισμού θα εξαναγκάσουν τη Fed να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων.

Το χρονικό πλαίσιο

Τους επόμενους τέσσερις έως έξι μήνες θα υπάρξει εξομάλυνση. «Η αγορά πιστεύει ότι από το πρώτο τρίμηνο του 2023 τα πράγματα θα εξομαλυνθούν και οι τιμές είτε θα σταματήσουν να ανεβαίνουν είτε θα σηματοδοτήσουν ότι μπορεί να σταματήσουν», αναφέρει η Credit Suisse. «Σε αυτή την περίπτωση, το χρηματιστήριο θα προχωρήσει μπροστά του. Το χρηματιστήριο πρόκειται πραγματικά να απογειωθεί».

«Οι αποτιμήσεις στην αγορά αυτή τη στιγμή θεωρούνται περίπου φθηνές, όπως αποτυπώνεται στα PEs», πρόσθεσε.

Tέλος, η Credit Suisse θέτει ως τιμή στόχο για τον S&P 500 τις 4.300 μονάδες ως το τέλος του έτους, κάτι που σημαίνει κέρδος περίπου 5% από το κλείσιμο της Δευτέρας. Σημειώνεται πως ο S&P εξακολουθεί να απέχει περίπου 15% από τα ιστορικά υψηλά του.