Credit Suisse προς νέους τραπεζίτες: Χαλαρώστε (λιγάκι)

Credit Suisse προς νέους τραπεζίτες: Χαλαρώστε (λιγάκι)

O τραπεζικός κλάδος ερευνάται διεξοδικά από τις αρχές ύστερα από καταγγελίες για απάνθρωπες συνθήκες εργασίας.

Το εσωτερικό σημείωμα εστάλη τη Δευτέρα και ανέφερε ότι οι υπάλληλοι που ανήκουν στη βαθμίδα των αναλυτών και των συνεργατών δε πρέπει να βρίσκονται στο γραφείο από τις 6:00 μ.μ. της Παρασκευής μέχρι τις 10:00 π.μ. της Κυριακής εκτός και αν εργάζονται σε κάποια ενεργή συμφωνία. Η ενεργή συμφωνία είναι μια συμφωνία «που βρίσκεται στη διαδικασία υλοποίησης,» σύμφωνα με την τράπεζα. Ο αριθμός αυτών των συμφωνιών που βρίσκονται σε εξέλιξη αυξομειώνεται στη διάρκεια του έτους.

Η οδηγία, που ισχύει για το προσωπικό στην Αμερική, συντάχθηκε από τον παγκόσμιο επικεφαλής του επενδυτικού τραπεζικού κλάδου της Credit Suisse Τζιμ Άμιν. Ο Άμιν είπε ότι οι νέοι τραπεζίτες δε θα πρέπει να καλούνται να εργαστούν στη διάρκεια του σαββατοκύριακου για μη ενεργές συμφωνίες, δίχως την προηγούμενη έγκριση της διοίκησης.

Η εργασιακή πολιτική αναφέρει επίσης ότι το νέο προσωπικό «πρέπει να απαντά εγκαίρως στα ηλεκτρονικά μηνύματα στη διάρκεια του σαββατοκύριακου.»

Διαβάστε ακόμη: «Οι τραπεζίτες μπορούν να διδαχτούν πολλά από τις πόρνες»!

Αρκετές επενδυτικές τράπεζες έχουν αρχίσει να χαλαρώνουν τις εργασιακές συνθήκες για το νέο προσωπικό, ύστερα από το θάνατο ενός μαθητευόμενου στην Bank of America στο Λονδίνο πέρυσι.

Η έρευνα για το θάνατο του 21χρονου Γερμανού Μόριτζ Έρχαρτ απεκάλυψε μια κουλτούρα σκληρής εργασίας για τους νέους τραπεζίτες. Η έρευνα επίσης βρήκε ότι ο Έρχαρτ, ο οποίος έπασχε από επιληψία, πέθανε από φυσικά αίτια παρότι η κόπωση μπορεί να συνετέλεσε στο θάνατό του.

Αυτή τη βδομάδα η Bank of America συνέστησε στο νέο προσωπικό της να παίρνει τουλάχιστον τέσσερα σαββατοκύριακα άδεια το μήνα. Τον Οκτώβριο, η Goldman Sachs επίσης ενθάρρυνε τους νέους τραπεζίτες της να παίρνουν άδεια τα σαββατοκύριακα.

Το γραφείο της Goldman στη Ζυρίχη ερευνήθηκε το 2013 από την επιθεώρηση εργασίας της Ελβετίας ύστερα από παράπονα μιας συνδικαλιστικής ομάδας η οποία ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία παραβίαζε την αυστηρή εθνική εργασιακή νομοθεσία αναφορικά με την καταγραφή των ωρών εργασίας των υπαλλήλων της.