Cryptos: «Κανόνι» στις ΗΠΑ ρίχνει η Terraform του Ντο Κβον

Cryptos: «Κανόνι» στις ΗΠΑ ρίχνει η Terraform του Ντο Κβον
An illustration picture taken in London on May 8, 2022, shows gold plated souvenir cryptocurrency Tether (USDT), Bitcoin and Etherium coins arranged beside a screen displaying a trading chart. - Tether (USDT) is an Ethereum token known as a stablecoin that is pegged to the value of the US dollar, and is currently the largest stablecoin with a market value of USD 83 billion dollars. (Photo by Justin TALLIS / AFP) Photo: AFP
Το εκτιμώμενο ενεργητικό και παθητικό της εταιρείας κυμαίνεται από 100 έως 500 εκατομμύρια δολάρια.

Η επιχείρηση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων Terraform Labs, την οποία συνίδρυσε ο Ντο Κβον, υπέβαλε αίτηση για προστασία λόγω πτώχευσης στις ΗΠΑ.

Το εκτιμώμενο ενεργητικό και παθητικό της εταιρείας κυμαίνεται από 100 έως 500 εκατομμύρια δολάρια, ενώ ο αριθμός των πιστωτών είναι μεταξύ 100 και 199, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα που κατατέθηκαν στο Ντελαγουέαρ την Κυριακή.

Ο Κβον καταζητείται τόσο από τη Νότια Κορέα όσο και από τις ΗΠΑ μετά την κατάρρευση του 2022 του stablecoin TerraUSD και του token Luna που είχε δημιουργήσει, το οποίο εξαφάνισε τουλάχιστον 40 δισεκατομμύρια δολάρια και επιδείνωσε την πτώση της αγοράς των cryptos, ύψους 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων.

Το Bloomberg σημειώνει πως ο πρώην μεγιστάνας της κρυπτογράφησης βρίσκεται υπό κράτηση στο Μαυροβούνιο επειδή ταξίδεψε με πλαστό διαβατήριο.

Ο Κβον θα μπορούσε να εκδοθεί στις ΗΠΑ μέχρι τα μέσα Μαρτίου για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες ότι ενορχήστρωσε μια μεγάλη απάτη, δήλωσε ο δικηγόρος του νωρίτερα αυτό το μήνα.

Στα δικαστικά έγγραφα αναφέρεται ο Κβον ως ο μέτοχος του 92% της Terraform Labs. Ένας άλλος Νοτιοκορεάτης επιχειρηματίας, ο Ντάνιελ Σιν, κατέχει το υπόλοιπο της εταιρείας με έδρα τη Σιγκαπούρη.

Εκτός από την απαγγελία κατηγοριών για απάτη, ο Κβον και η Terraform Labs μηνύονται επίσης από την αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com