Δανέλλης: Το Ποτάμι να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ

Δανέλλης: Το Ποτάμι να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση εάν αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ
Ο βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Δανέλλης μιλάει στη συζήτηση για την επερώτηση, αρμοδιότητας Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, της Προέδρου και 18 Βουλευτών της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης [ΠΑ.ΣΟ.Κ. - ΔΗΜ.ΑΡ] και 4 Βουλευτών της Κ.Ο. του ΠΟΤΑΜΙΟΥ, με θέμα: «Η αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης προκαλεί μεγάλη δυσαρέσκεια στους αγρότες» στην αίθουσα της Γερουσίας, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Ο βουλευτής του Ποταμιού καταθέτει, εν μέσω ραγδαίων εξελίξεων, μια πρόταση την οποία ο Σταύρος Θεοδωράκης είχε διαψεύσει πριν λίγες ώρες.

Για στήριξη στην κυβέρνηση από το Ποτάμι, εφόσον δεν παραμείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, έκανε λόγο ο Σπύρος Δανέλλης.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής του Ποταμιού είπε πώς «Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου προσωπική άποψη είναι ότι, αν δεν είμαστε υποκριτές, τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση».

«Έρχονται κρίσιμες στιγμές και δεν φτάνει να είσαι εκ του μακρόθεν κριτής και τσάμπα μάγκας. Έρχεται μια στιγμή  που πρέπει να πάρεις δύσκολες αποφάσεις για να έχεις εθνικά χρήσιμα αποτελέσματα», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε ο Σπύρος Δανέλλης, «στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο».

Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ένας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ. Είναι μια θαυμάσια ευκαιρία για να προχωρήσουν σε προοδευτική κατεύθυνση μια σειρά θέματα που δεν μπορούν να προχωρήσουν με μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ερωτηθείς αν πρόκειται αμιγώς για προσωπική του άποψη ή αν συμβαδίζουν με αυτή τη λογική και άλλα στελέχη στο Ποτάμι απάντησε: «Προφανώς τη μοιράζομαι με κάποιους συντρόφους μου στο Ποτάμι, αλλά δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος κανενός».

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, διέψευσε, με μήνυμα στο twitter, τις φήμες ότι βουλευτές του κόμματος θα στηρίξουν την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για να μη χάσει την πλειοψηφία.

«Ας σταματήσουν κάποιοι την παραπληροφόρηση. Καταντάει εμμονή. Οι βουλευτές μας λένε ότι δεν θα στηρίξουν την κυβέρνηση & αυτοί επιμένουν ότι η δεξαμενή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φτάνει μέχρι το Ποτάμι! Ο δικός μας δρόμος είναι άλλος. “Get up, stand up, don’t give up the fight” – Bob Marley», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.