Δάνειο 160 εκατ. ευρώ από την Παρευξείνια Τράπεζα εξασφάλισε η ΔΕΗ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποτελεί τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση που έχει δώσει η τράπεζα μέχρι στιγμής.

Τη χορήγηση επιχειρηματικού δανείου πενταετούς διάρκειας, ύψους 160 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ ενέκρινε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας Εμπορίου και Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου (ΤΕΑΕΠ). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη μέχρι στιγμής χρηματοδότηση της Παρευξείνιας Τράπεζας η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την χρηματοδότηση του πλάνου κεφαλαιουχικών δαπανών της ΔΕΗ.

Όπως επισημαίνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της, η χρηματοδότηση αναμένεται να επιφέρει πολλαπλά οφέλη στην ελληνική οικονομία και στον ενεργειακό τομέα ειδικότερα, βελτιώνοντας το ενεργειακό μίγμα και την ενεργειακή υποδομή της χώρας. Θα βοηθήσει, επίσης, στην αποκατάσταση της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας δημιουργώντας φορολογικά έσοδα, νέες θέσεις εργασίας και θα ενισχύσει την εμπιστοσύνη σε έναν ζωτικό κλάδο της οικονομίας.

«Η χρηματοδότηση αυτή σηματοδοτεί την έναρξη επωφελούς συνεργασίας μεταξύ της Παρευξείνιας Τράπεζας και της ΔΕΗ Α.Ε., της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής και παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στην Ελλάδα με περίπου 7 εκατομμύρια πελάτες», καταλήγει η Παρευξείνια Τράπεζα.