«Deal» δισ. δολαρίων στην αγορά της καλλιέργειας κάνναβης

«Deal» δισ. δολαρίων στην αγορά της καλλιέργειας κάνναβης

Δύο εταιρείες του Καναδά ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη στήριξη του Καναδού πρωθυπουργού Τζάστιν Τριντό.

Η μεγαλύτερη συμφωνία στην αγορά της κάνναβης παγκοσμίως είναι γεγονός, καθώς στον Καναδά η Aurora Cannabis συμφώνησε να εξαγοράσει την ανταγωνίστρια MedReleaf, έναντι 2,3 δισ. δολαρίων σε μετοχές, όπως ανακοίνωσαν και οι δύο εταιρείες.

Το deal θα προκαλέσει τη δημιουργία μίας εταιρείας με δυνατότητα παραγωγής 570.000 κιλών κάνναβης ανά έτος, σε εννέα δομές στον Καναδά και δύο στη Δανία.

Οι Καναδοί που δραστηριοποιούνται στην καλλιέργεια κάνναβης αγωνίζονται για να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά, καθώς ο Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό προσπαθεί να νομιμοποιήσει την χρήση της φέτος. Η Aurora έχει αποκτήσει περισσότερους από 10 στόχους τα τελευταία δύο χρόνια.

Καθώς αυξάνονται οι χώρες που εγκρίνουν τη χρήση φαρμακευτικής κάνναβης, αναμένεται έκρηξη της ζήτησης τα επόμενα χρόνια.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της εταιρείας ανάλυσης των δεδομένων της αγοράς Grand View Research Inc, η παγκόσμια αγορά ιατρικής κάνναβης αναμένεται να φθάσει σε αξία τα 55,8 δισ. δολ. μέχρι το 2025.

Η νομιμοποίηση της κάνναβης στον Καναδά, που θα τεθεί σε ισχύ «μέσα το καλοκαίρι», παρακολουθείται από κοντά από τους συμμάχους της Οτάβα, οι οποίοι μπορεί σύντομα να εμπνευσθούν απ’ αυτή, είχε δηλώσει πριν από δύο μέρες, ο Τζάστιν Τριντό σε αποκλειστική συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Το μέτρο αυτό αποτελούσε προεκλογική υπόσχεση και θα κάνει τον Καναδά την πρώτη χώρα της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών χωρών που επιτρέπει την παραγωγή, το εμπόριο και την κατανάλωση κάνναβης, πέντε χρόνια μετά την Ουρουγουάη, πρώτο κράτος του πλανήτη που το έπραξε.

Η καναδική Γερουσία θα υιοθετήσει μια τελική εκδοχή του νομοσχεδίου στις αρχές Ιουνίου και αναμένεται ότι αυτή θα τεθεί σε ισχύ «στη διάρκεια του θέρους», δήλωσε ο Καναδός πρωθυπουργός.

Η φιλελεύθερη κυβέρνησή του θεωρεί «πως ελέγχοντας και ρυθμίζοντας την πώληση της κάνναβης, θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε καλύτερα τις κοινότητές μας, να προστατεύσουμε καλύτερα τους νέους μας», εξήγησε ο πρωθυπουργός.

«Οι σύμμαχοι στους οποίους μίλησα, ενδιαφέρονται να δουν τι θα συμβεί (…) πριν ξεκινήσουν κι αυτοί», επισήμανε ο Τριντό, χωρίς να διευκρινίσει σε ποιες χώρες αναφέρεται.