Δεύτερη μέρα ελέγχου στα γραφεία της Deutsche Bank για τα Panama Papers

Περίπου 170 εισαγγελίες, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα της Deutsche Bank.

Συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα η έφοδος της αστυνομίας στην Deutsche Bank, η οποία ερευνάται για ξέπλυμα χρήματος που συνδέεται με τα «Panama Papers», όπως δήλωσε εκπρόσωπος της εισαγγελίας της Φρανκφούρτης, μεταδίδει το Reuters.

Εκπρόσωπος της Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως έγινε χθες γνωστό, περίπου 170 εισαγγελίες, αστυνομικοί και φορολογικοί επιθεωρητές συμμετέχουν στην έρευνα της Deutsche Bank.

Στόχος της έρευνας είναι δύο εργαζόμενοι της Deutsche Bank, ηλικίας 50 και 46 ετών. Οι αρχές προσθέτουν ότι περιλαμβάνονται και άλλοι υπάλληλοι της τράπεζας, χωρίς να έχουν εντοπιστεί μέχρι στιγμής.

Η χθεσινή έφοδος ενεργοποιήθηκε από έγγραφα που είναι μέρος των «Panama papers».

Aξιολόγηση από την Ομοσπονδιακή Αστυνομία της Γερμανίας προκάλεσε «την υποψία ότι η Deutsche Bank υποστήριζε τους πελάτες στη δημιουργία των λεγόμενων «υπεράκτιων επιχειρήσεων σε φορολογικούς παραδείσους» και ότι τα χρήματα που προέρχονταν από εγκληματική δραστηριότητα μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς της Deutsche Bank χωρίς η τράπεζα να ενημερώνει τις αρχές για υποψίες ξεπλύματος χρήματος», δήλωσε η εισαγγελική αρχή της Φρανκφούρτης.

Η Deutsche Bank επιβεβαίωσε την έρευνα και σημείωσε: «Περισσότερες λεπτομέρειες θα επικοινωνηθούν όταν τις μάθουμε. Συνεργαζόμαστε πλήρως με τις αρχές».