Degiro: Θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Degiro: Θα ανοίξει την επόμενη εβδομάδα το Χρηματιστήριο

Επαναλειτουργία του Χρηματιστηρίου Αθηνών την επόμενη εβδομάδα «βλέπει» η Degiro.

Ο ευρωπαϊκός πάροχος χρηματιστηριακών υπηρεσιών Degiro, σημειώνει σε ανακοίνωσή του πως οι συναλλαγές στο Χρηματιστήριο Αθηνών αναμένεται να ξεκινήσουν και πάλι πολύ σύντομα. «Τα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, ενώ καμία επίσημη ημερομηνία επαναλειτουργίας δεν έχει ανακοινωθεί, από πλευράς μας αναμένουμε την γρήγορη ομαλοποίηση της κατάστασης», υπογραμμίζει ο Gijs Nagel, διευθύνων σύμβουλος της Degiro.

Στην ανακοίνωση του παρόχου χρηματιστηριακών υπηρεσιών σημειώνεται επίσης πως: «Όταν η ελληνική κυβέρνηση επέβαλε τους ελέγχους κεφαλαίων στις 28 Ιουνίου, η διαπραγμάτευση στο ΧΑ σταμάτησε. Έκτοτε, οι επενδυτές με Ελληνικές θέσεις αναμένουν την αγορά να επαναλειτουργήσει» και προστίθεται:

«Η Degiro είναι ικανοποιημένη με τα μέτρα που υλοποίησε μία εβδομάδα πριν την επιβολή των ελέγχων κεφαλαίων που επιβλήθηκαν. Επίσης, προειδοποίησε τους πελάτες της σχετικά με τους πρόσθετους κινδύνους που σχετίζονται με την διαπραγμάτευση στο ΧΑ. Τώρα επηρεάζονται μόνο οι πελάτες που είχαν πλήρη επίγνωση των κινδύνων. Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι μπορούμε τώρα να επικοινωνήσουμεμε αυτούς λέγοντας πωςτην επόμενη εβδομάδα θα μπορούμε να προσφέρουμε συναλλαγές στο ΧΑ μέσω της ηλεκτρονικής μας πλατφόρμας».