ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Enterprise Greece επενδύουν από κοινού σε νέο φωτοβολταϊκό έργο

ΔΕΗ Ανανεώσιμες και Enterprise Greece επενδύουν από κοινού σε νέο φωτοβολταϊκό έργο
Τοποθέτηση φωτοβολταϊκών πάνελ υψηλών προδιαγραφών για παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας σε οικόπεδο στην Κόρινθο , Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 . ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΨΩΜΑΣ

Με τη διαδικασία του fast track επανεργοποιείται το σχέδιο για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Τη συνεργασία τους σε θέματα επενδύσεων στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας διερεύνησαν κατά τη συνάντησή τους ο πρόεδρος του Enterprise Greece Χρήστος Στάικος και ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ηλίας Αθανασίου, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, Ηλία Μοναχολιάς.

Οι δύο πλευρές κατ΄ αρχάς συμφώνησαν για την επανενεργοποίηση με τη διαδικασία του fast track του επενδυτικού σχεδίου για μεγάλο φωτοβολταϊκό έργο ισχύος 200 MW στο Λιγνιτικό Κέντρο των Δήμων Εορδαίας και Κοζάνης.

Για το έργο αυτό, η ΔEH Ανανεώσιμες έχει εξασφαλίσει την πλήρη αδειοδότηση και θα το κατασκευάσει σε χώρο που παραχωρεί η ΔEH, στην περιοχή παλαιών ορυχείων της Κοζάνης.

Πρόκειται για ένα έργο που θα συμβάλει άμεσα στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της περιοχής. Στη διάρκεια της κατασκευής του, αλλά και κατά τη λειτουργία του θα απασχοληθεί προσωπικό από την περιοχή.

Ο προϋπολογισμός του αγγίζει τα 180.000.000 ευρώ.

Κύριος του έργου είναι η εταιρεία ΗΛΙΑΚΟ ΒΕΛΟΣ 1, 100% θυγατρική της ΔEH Ανανεώσιμες.

Οι δύο εταιρείες συζήτησαν επίσης τη δυνατότητα προσέγγισης διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών σχημάτων για επενδύσεις στην Ελλάδα, στον κλάδο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.