Δέκα έξυπνες διαφημίσεις που εμπνεύστηκαν από τον κορωνοϊό και το social distancing

Δέκα έξυπνες διαφημίσεις που εμπνεύστηκαν από τον κορωνοϊό και το social distancing
Ακόμα και υπό τις πιο δύσκολες συνθήκες μιας πανδημίας, η έμπνευση δεν σταματάει ποτέ.

Ο χώρος της διαφήμισης έχει αρχίσει να προσαρμόζεται στα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει από την εξάπλωση του κορωνοϊού σε ολόκληρο τον πλανήτη. Με ευφάνταστους και δημιουργικούς τρόπους, αλλαγές στα logo και έξυπνα σποτάκια, η εταιρείες προσπαθούν να περάσουν η κάθε μία τα δικά της αισιόδοξα μηνύματα, παίρνοντας έμπνευση από την πανδημία και το social distancing ως αποτέλεσμα αυτής.

Το Ohio Department of Health, Αμερική δημιούργησε μία αρκετά έξυπνη αναπαράσταση της εξάπλωσης του ιού χρησιμοποιώντας ποντικοπαγίδες και μπαλάκια του Ping-Pong.

Η πασίγνωστη εταιρεία Dove στον Καναδά αναδεικνύει την πραγματική ομορφιά των ηρώων αυτής της πανδημίας και όλων αυτών που εργάζονται στον χώρο της υγείας. Και όλο αυτό με την υπογραφή της Ogilvy.

Heinz, Αυστραλία
Πρόκειται για μια outdoor διαφήμιση την οποία σκέφτηκαν και δημιούργησαν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ. Αλήθεια, μπορούν τα φασόλια να βοηθήσουν στο… social distancing;

Spotify, Ισραήλ
Η πλατφόρμα αποφάσισε να «πειράξει» λίγο το λογότυπο με στόχο να πείσει τους πολίτες να προστατεύουν τους εαυτούς τους και τους γύρω τους.

World Health Organization, Τουρκία
Στη γειτονική χώρα παρομοιάζουν σκηνές από παραμύθια με ήρωες που βρίσκονται στο κρεβάτι τους με δυνητικούς ασθενείς του COVID-19.

Honda, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα
Ένα διαφημιστικό με δυνατό μήνυμα: «Μέχρι να οδηγήσουμε ξανά, μείνε σπίτι».

Nike, ΗΠΑ
Μια πραγματικά έξυπνη digital καμπάνια με τους LeBron James, Ramla Ali, Sara Hughes και πολλούς άλλους να «παίζουν» για τον κόσμο με το hashtag #PlayForTheWorld.

Women’s Aid Federation, Ηνωμένο Βασίλειο
Η βρετανική καμπάνια που έρχεται να μας υπενθυμίσει πως κανείς η ενδοοικογενειακή βία δεν έχει πάψει να υπάρχει. Το σπίτι δεν είναι για όλους ένα ασφαλές μέρος.

Thought Blurb, Ινδία
Γραφείο στην Ινδία σατιρίζει τις συνωμοσίες περί κορωνοϊού και μας ζητά να μείνουμε σπίτι.

Durex, ΗΠΑ
Μια καμπάνια που έχει στόχο να αποτρέψει ένα νέο ρεύμα υπερ-γεννητικότητας.

Φωτογραφία: Unsplash